Таліби відкрили вогонь по мирних демонстрантах – є вбиті і поранені
Категорія
Світ
Дата публікації

Таліби відкрили вогонь по мирних демонстрантах – є вбиті і поранені

Таліби відкрили вогонь по мирних демонстрантах  –  є вбиті і поранені
Джерело:  online.ua

Бойовики радикального угрупування “Талібан”, яке захопило владу в Афганістані, відкрили вогонь по учасникам мирного мітингу, які вийшли на акцію національного прапора в провінції Нангархар на сході країни. У результаті двох учасників акції вбили, близько 8 осіб отримали поранення. 

Джерело: Twitter Мусліма Ширзада.

Про розстріл мирних жителів повідомив в своєму Twitter політичний оглядач TOLOnews TV Абу Муслім Ширзад з Афганістану.

“Бойовики "Талібану" відкрили вогонь по протестувальникам в афганському місті Джелалабад з "Прапором Афганістану". 2 загиблих, 8 поранених”, - написав він.

Як стало відомо, таліби відкрили прицільний вогонь по людях без попередження. Також під час розгону мирного мітингу постраждали журналісти.

Муслім Ширзад також зазначив, що в демонстрації взяли участь сотні афганців. Вони закликали талібів поважати національний прапор і не змінювати його.

Як свідчать зняті журналістами відеокадри, бойовики стріляли у демонстрантів з дахів.

Учасники акції рухалися уздовж проїжджої частини вулиці й встигли підняти прапор на флагшткові. Бойовики почали стріляти, коли люди розкрили великий прапор посеред вулиці. Точна кількість загиблих поки що невідома.

Ситуація в Афганістані

Нагадаємо,15 серпня таліби зайняли місто Кабул, а згодом захопили владу по всій країні. Афганістанський президент Ашраф Гані втік за кордон кількома годинами раніше, він заявив, що хотів запобігти кровопролиттю.

США та європейські держави докладають всіх зусиль, щоб евакуювати з Афганістану своїх громадян і жителів Афганістану, які бажають покинути країну.

Більшість країн світу евакуювали і свої дипломатичні місії з країни, захопленої “Талібаном”, однак Росія, Китай і Пакистан поки що свої посольства залишили без змін.

17 серпня перший віце-президент Амрулла Салех заявив, що він знаходиться на території Афганістані й є "легітимним тимчасовим президентом". Салех закликав афганців до боротьби з талібами.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про вплив подій в Афганістані на безпеку України.

  • Євросоюз зважився на неочікуваний крок в ситуації з Афганістаном.

  • НАТО визнало, кого вважає винуватцем подій в Афганістані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?