Таліби знеструмили столицю Афганістану під час наступу
Категорія
Світ
Дата публікації

Таліби знеструмили столицю Афганістану під час наступу

Таліби знеструмили столицю Афганістану під час наступу
Джерело:  online.ua

Учасники терористичного руху “Талібан”, які ведуть повномасштабний наступ на урядові війська, напередодні знеструмили столицю країни Кабул та інші окремі райони, підконтрольні офіційній владі.

Джерело: Breshna

За даними національної енергетичної компанії, таліби підірвали об’єкти мережі електропередачі, якими ресурси імпортують у країну. Йдеться про знеструмлення принаймні кількох провінції, прилеглих до столичного Кабулу.

“Подача імпортованої електроенергії в Кабул і ряд провінцій була відключена через пошкодження опор лінії електропередачі в Келагаї провінції Баглан”, - говориться у заяві.

Наразі робітники компанії працюють над відновленням електропостачання до Кабулу та інших кількох провінцій.

Афганський уряд імпортує електроенергію з Таджикістану, Туркменістану, Азербайджану та кількох інших країн. Лінії електропередач - часті жертви нападів талібів в період активної фази війни.

Ситуація в Афганістані

Активне протистояння між “Талібаном” та урядовими силами у країні поновилося на тлі виходу військовослужбовців НАТО.

Про намір вивести американські війська Афганістану ще до річниці трагедії 11 вересня оголосив президент Джо Байден. У середини травня він виступив із заявою, в якій наголосив, що процес почнеться вже з 1 травня. Політик звернув увагу на повну скоординованість вихіду із союзниками — на противагу раптовому виходу США з Сирії, де на той момент вели операцію кілька інших країн блоку НАТО.

Передбачається, що афганська влада перегляне власну стратегію боротьби проти талібів зосередить найбільші сили у стратегічно важливих районах. Новий план Кабулу так чи інакше призведе до того, що додаткові райони опиняться під контролем талібів.

За висновками американської розвідки, урядові сили падуть під натиском талібів вже у наступні 6 місяців. Наразі ж протистояння триває, але вже не на користь офіційної влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?