Путін поспіхом перекидає військову техніку до кордону з Афганістаном
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін поспіхом перекидає військову техніку до кордону з Афганістаном

Путін поспіхом перекидає військову техніку до кордону з Афганістаном
Джерело:  online.ua

20 липня офіційно стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна почала перекидати свої танкові війська у Таджикистані до кордону з Афганістаном. Згідно з останніми даними, техніка здійснила 200-кілометровий марш з полігону "Ляура" до "Харб-Майдон".

Джерело: "Интерфакс"

РФ почала перекидати військову техніку до кордону з Афганістаном

Як стверджує офіційна Москва, танки перекидають нібито для тактичних навчань, які повинні відбутися 5 – 10 серпня.

Не можна не звернути увагу на те, що після прибуття війська країни-агресора "зайнялися обладнанням позицій і укриттів".

За словами журналістів, російські солдати кинулися розгортати пункти управління, проводити інженерне обладнання вогневих позицій і маскування техніки з боку ділянки кордону, яку контролюють таліби.

Окрім того, наголошується, що на полігоні, крім росіян, перебувають таджицькі та узбецькі військові.

З окремим коментарем з цього приводу виступив посол Росії у Душанбе Ігор Лякін-Фролов. Останній почав стверджувати, що у разі потреби російські солдати зможуть відбити будь-які агресивні дії з боку афганських терористичних організацій".

Що наразі відомо про загострення ситуації в Афганістані

Нещодавно очільник Білого дому Джо Байден ухвалив рішення вивести з Афганістану американських військових. Згідно з останніми даними, вони повинні залишити територію країни до 11 вересня 2021.

Окрім того, відомо, що в Афганістані почала загострюватися ситуація з "Талібаном". Бойовики захопили прикордонний перехід Афганістану з Таджикистаном та порт "Шерхан".

Минулого місяця в Афганістані таліби вбили відразу 10 саперів, усі вони були представниками міжнародної організації по розмінуванню Halo Trust.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?