Танкіста РФ засудили до 8 років за ґратами за пограбування чоловіка на Чернігівщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Танкіста РФ засудили до 8 років за ґратами за пограбування чоловіка на Чернігівщині

Танкіста РФ засудили до 8 років за ґратами за пограбування чоловіка на Чернігівщині
Джерело:  online.ua

Російського танкіста, який напав на мешканця села на Чернігівщини та пограбував його, засудили до восьми років та 6 місяців ув’язнення.

Джерело: Офіс генпрокурора

Російського танкіста визнали винним у пограбуванні цивільного

Повідомляється, що за обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури командира танка 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії РФ визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни.

Його засуджено до 8 років та 6 місяців позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений брав участь у повномасштабному вторгненні збройних сил РФ та 24 лютого 2022 року перетнув державний кордон України з території Республіки Білорусь у складі танкового екіпажу з метою збройного захоплення міста Чернігова.

На початку березня окупант напав на мешканця села Халявин та пограбував його, погрожуючи розстріляти з автомата. У подальшому військового РФ взяли в полон військовослужбовці Збройних Сил України.

Зазначається, що під час судового розгляду танкіст визнав свою провину у вчиненні злочину та щиро покаявся. Сторона захисту просила призначити для нього більш м’яке покарання з огляду на щире каяття військовослужбовця та активне сприяння розкриттю злочину.

Судом при призначенні покарання прийнято до уваги як доводи сторони обвинувачення, так і доводи захисника підсудного.

Генеральний прокурор України Андрій Костін на початку серпня повідомив про вісім реальних вироків російським військовим, які вже винесли українські суди з 24 лютого.

Першим вироком було засудження до довічного позбавлення волі 21-річного російського військовослужбовця Вадима Шишимаріна, який вбив мирного жителя Сумської області, 62-річного мешканця села Чупахівка Олександра Шеліпова.

Він визнав провину та сказав, що йому наказали стріляти в цивільного. Пізніше покарання змінили на 15 років за ґратами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?