Telegram опинився під загрозою блокування в Німеччині
Категорія
Технології
Дата публікації

Telegram опинився під загрозою блокування в Німеччині

Telegram опинився під загрозою блокування в Німеччині
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції Німеччини відкрило провадження проти Telegram за відмову співпрацювати з урядом. Якщо керівництво месенджера не погодиться видаляти заборонений контент і передавати дані користувачів на вимогу слідчих органів, Telegram можуть заблокувати в цій країні.

Джерело: Der Spiegel

В уряді Німеччини стверджують, що Telegram не дотримується німецького законодавства. Відзначається, що месенджер став платформою, яку часто використовують конспірології, праві екстремісти, наркоторговці і шахраї. Тому для початку країна планує через суд стягнути з компанії Павла Дурова штраф в розмірі до 55 млн євро за відмову співпрацювати з владою, а якщо платформа так і не почне видаляти заборонений контент - погрожують заблокувати Telegram в Німеччині.

Що Німеччина вимагає від Telegram

Німецька влада вимагає від Дурова зробити Telegram відкритим для влади і посилити модерацію контенту. Відзначається, що на платформі Telegram існує лише мінімальна модерація, що робить її популярною серед злочинців і терористів.

За останніми оцінками, Telegram в даний час встановили на свої смартфонах 570 мільйонів користувачів у світі. Під час пандемії COVID-19 його популярність тільки зросла.

До речі, до Telegram аналогічні претензії висували і в Росії. Офіційна Москва протягом двох років намагалася блокувати месенджер в РФ через відмову або недостатньо активну боротьбу з екстремістським контентом (від дитячої порнографії до наркоторгівлі), але безуспішно.

Як реагує Дуров на претензії Німеччини

Павло Дуров і члени його команди ігнорують претензії офіційного Берліна. Вони відхиляють спроби влади отримати доступ до даних користувачів, що в Німеччині розцінюють як відкрите небажання підкорятися закону.

У Міністерстві внутрішніх справ Німеччини анонсували, якщо компанія далі буде відмовлятися від співпраці, то месенджер буде повністю заблокований в Німеччині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?