Телескоп Hubble сфотографував "зоряний міст" між галактиками
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Телескоп Hubble сфотографував "зоряний міст" між галактиками

Телескоп Hubble сфотографував "зоряний міст" між галактиками
Джерело:  online.ua

Космічний телескоп Hubble надіслав на Землю світлину двох спіральних галактик, що з’єднані "зоряним мостом".

Джерело: Space

Телескоп Hubble сфотографував дві спіральні галактики, які з’єднані "зоряним мостом"

Космічний телескоп NASA/ESA Hubble зробив світлину двох галактик завдяки камері Advanced Camera for Surveys. Водночас третя галактика з "Триплету Вайлда" опинилася за кадром, адже вона розташована набагато далі.

Зображені галактики з’єднує хвіст, що складається з потоку зірок та зоряного пилу, утворений спільною гравітацією галактик. Вони знаходяться у сузір’ї Діва, за приблизно 200 млн світлових років від Землі

Нагадаємо, вивчав "Трійнят Вайлда" (Arp 248) астроном Пол Вайлд у 1953 році разом із Фріцем Цвікі у Каліфорнійському технологічному інституті.

Ці космічні об’єкти включені до "Каталогу південних пекулярних галактик та асоціацій", створеного астрономами Халтоном Арпом і Баррі Мадором, і до "Атласу пекулярних галактик" Арпа.

У цих колекціях є незвичайні галактики, зокрема Arp 248, а також галактики, котрі мають непарну кількість галактичних рукавів, особливі структурні елементи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?