Тепло зміниться різким похолоданням: озвучено прогноз погоди на вересень 2021
Категорія
Україна
Дата публікації

Тепло зміниться різким похолоданням: озвучено прогноз погоди на вересень 2021

Тепло зміниться різким похолоданням: озвучено прогноз погоди на вересень 2021
Джерело:  online.ua

Осінь почнеться в Україні з теплою погодою, але літньої спеки чекати не варто - в кінці вересня тепло зміниться різким похолоданням, яке призведе до перших заморозків вже на початку жовтня. В цілому вереснева погода буде близька до кліматичної нормі.

Джерело: Укргідрометцентр

За прогнозом синоптиків, середня температура повітря у вересні буде триматися на позначках +14 ... + 18°С, в Карпатах прохолодніше - +11 ... 12°С. Опади будуть у межах норми: середня місячна кількість опадів складе 37-74 мм, в південній частині локально 28-36 мм, в Карпатському регіоні місцями 77-108 мм, на високогір'ї Карпат 126-130 мм.

Синоптики нагадали, що у вересні абсолютний мінімум температури повітря досягав - від -1 до -8°С, а абсолютний максимум-+33 ... + 38°С.

Похолодання, яке спостерігається зараз в більшості регіонів України, як обіцяють синоптики, закінчиться вже в найближчі вихідні - 28-29 серпня. Погода 1 вересня, за попередніми прогнозами, буде досить комфортною і теплою, але в цілому з наступного тижня почнуться синоптичні гойдалки.

Погода на 1 вересня

За даними Gismeteo, 1 вересня в Україні буде сухо і тепло. Повітря прогріється до +25 ... + 30°С. Свіжіше буде тільки в західних областях, де місцями можуть пройти дощі.

В цілому у вересні буде спостерігатися мінлива погода. Прихід осені українці відчують у другій половині першого осіннього місяця. Похолодання особливо буде помітно по нічній температурі повітря.

Синоптики прогнозують, що 17 вересня стовпчики термометрів в нічний час почнуть опускатися до +6 ... + 8°С, а з 25 вересня - в окремих областях температура знизиться до +3 ... + 5°С.

Погода на осінь 2021

Народні синоптики прогнозують, що осінь у 2021 році буде дощовою і холодною. У вересні спекотні дні будуть різко змінюватися похмурими і холодними.

Погода у жовтні принесе з собою перші заморозки. В кінці листопада, за прогнозом синоптиків, випаде перший сніг і вдарять незначні морози.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?