Терористи атакували ракетами військову базу США
Категорія
Світ
Дата публікації

Терористи атакували ракетами військову базу США

Терористи атакували ракетами військову базу США
Джерело:  online.ua

29 червня стало відомо, що терористи атакували ракетами американську військову базу на сході Сирії, що змусило сили США дати вогонь у відповідь. Варто зазначити, що це відбулося наступного дня після того, як Штати здійснили авіаудари по угрупуваннях, яких підтримує Іран.

Джерело:  CNN  з посиланням на представника військової місії під керівництвом США в Сирії

Військову базу Штатів в Сирії атакували ракетами

За словами американського військового чинвника, "цілком можливо" їх запустили угрупування, які підтримує Іран, які діяли поблизу Дейр-Еззор на сході Сирії, однак поки походженя ракет не вдалося встановити.

"Збройні сили США в Сирії були атаковані кількома ракетами. Поранених немає, оцінка збитків оцінюється... Збройні сили США в Сирії, перебуваючи під багаторазовим ракетним обстрілом, діяли в рамках самооборони та вели артилерійський вогонь контрбатареї по позиціях запуску ракет", - повідомив у соціальних мережах полковник Уейн Маратто, речник місії під керівництвом США в Сирії.

27 червня команда Джо Байдена офіційно заявила, що віддала наказ військовим здійснити оборонні точні авіаудари по об'єктах, що використовуються підтриманими Іраном угрупованнями в іраксько-сирійському прикордонному регіоні після недавнього ряду атак на американські військові об'єкти та персонал в Іраку новим класом безпілотників іранського виробництва.

"Я скерував вчорашні авіаудари по місцях, що використовуються підтриманими Іраном угрупованнями, відповідальними за недавні напади на американських військових в Іраці. І я маю такі повноваження…", - наголосив президент США.

Очільник Держдепу Ентоні Блінкен також звернув увагу на те, що авіаудари Штатів на іраксько-сирійському кордоні мали на меті "зірвати та стримати" напади на американських військових в Іраці, хоча вони викликали осуд з боку Багдаду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?