Tesla почне виробництво нового електромобіля Redwood
Категорія
Економіка
Дата публікації

Tesla почне виробництво нового електромобіля Redwood

Тесла
Джерело:  Reuters

Tesla надіслала постачальникам "запити цін" або запрошення до участі в торгах на модель Redwood, яку планується випускати у червні 2025 року. Щотижня буде сходити з конвейєра 10 тисяч електромобілів. 

Tesla почне випускати Redwood

Автовиробник Tesla повідомив постачальникам, що хоче почати виробництво нового масового електромобіля під кодовою назвою Redwood в середині 2025 року.

Про це пише Reuters із посиланням на 4 співрозмовників.

Двоє джерел описують модель як компактний кросовер.

Tesla надіслала постачальникам "запити цін" або запрошення до участі в торгах на модель Redwood. Планується, що щотижня буде випускатися 10 тисяч електромобілів. Виробництво має розпочатися в червні 2025 року. Скільки коштуватиме машина – поки невідомо.

Нова модель дасть змогу Tesla конкурувати з китайським BYD, який у четвертому кварталі 2023-го випередив автовиробника за продажами електромобілів: 526,4 тисячі – у BYD, 484,5 тисячі – у Tesla, додає Reuters.

Терміни випуску компактних автомобілів наступного покоління були одним із найпопулярніших питань інвесторів до Tesla напередодні квартального фінансового звіту, – пише агентство.

За словами джерел, платформа Tesla наступного покоління під назвою NV9X дасть змогу автовиробнику випускати дві або більше моделей. Про виробництво двох нових машин Ілон Маск говорив на зборах акціонерів у травні 2023 року: одну "проєктують", іншу вже "будують". Обидві надійдуть у продаж за "доступними цінами", а випускати їх будуть у "набагато більших обсягах".

Співрозмовники видання додали, що Tesla орієнтується на Honda Civic, ціна якої в США починається з 23,9 тис дол, щоб зрозуміти, як робити дешевші автомобілі. Маск ще у 2020 році заявляв про плани випустити бюджетну Tesla вартістю 25 тис дол. Зараз найдешевша модель компанії – Tesla Model 3 – коштує від 38,9 тис дол у США.

Плани Tesla з масового виготовлення електромобілів

Про плани Tesla виданню Reuters стало відомо з обізнаного джерела.

3 листопада виконавчий директор Tesla Ілон Маск відвідав завод у Грюнхайде, поблизу Берліна, після участі в саміті зі штучного інтелекту в Британії.

На тій же зустрічі він також повідомив співробітникам про плани побудувати там автомобіль вартістю 25 000 євро, – повідомило джерело.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?