Ілон Маск показав новий прототип Tesla Cybertruck — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск показав новий прототип Tesla Cybertruck — відео

Ілон Маск показав новий прототип Tesla Cybertruck  — відео
Джерело:  online.ua

У мережі з’явився відеоогляд електроавтівки Tesla Cybertruck, яку анонсували ще у 2019 році.

Джерело: Electrek

Виробнича модель Tesla Cybertruck

Розробники зберегли «нетрадиційний» вигляд оригінального прототипу з великими плоскими панелями кузова, гострими кутами та масивним лобовим склом. Але відбулося кілька помітних змін.

Диски, мабуть, найпомітніша зміна, яку раніше не бачили. На нещодавньому відео з дрона, на якому Cybertruck їздить по тестовому треку Tesla у Фрімонті, колеса виглядали інакше, ніж на відео.

Cybertruck, ймовірно, матиме знімні колісні диски.

На оригінальному прототипі не було склоочисника або бічних дзеркал – це характерно для концептуальних автомобілів, які не призначені для їзди на звичайних дорогах.

Дизайнери автомобілів роками уявляли собі майбутнє, де бічні дзеркала будуть замінені камерами, які забезпечують більш чистий дизайн та кращу аеродинаміку, але ця мрія зіткнулася з регуляторами безпеки, які ще не зовсім готові до цього.

У новому прототипі бічні дзеркала складені, а дверні ручки відсутні.

Для масивного переднього скла потрібен такий самий масивний склоочисник. Tesla розробляє власну електромагнітну систему склоочисників, яка, за чутками, з’явиться на Cybertruck.

Лобове скло має невеликий вигин, тоді як оригінальний прототип був повністю плоским. Світлодіодну панель у верхній частині лобового скла не видно, можливо, її краще приховати, а можливо, її видалили.

Ще одна річ, якої не вистачає в цьому новому прототипі, — це дверні ручки. У попередніх ітераціях Cybertruck мав плоскі, але видимі дверні ручки, але з тих пір Tesla підтвердила, що у виробничій версії взагалі не буде дверних ручок.

Натомість автомобіль “впізнає” вас, коли ви підійдете, і відкриє вам двері.

У оригінальному прототипі передня частина була більш незграбною, а передній край над фарами трохи виступав навіть за бампер.

Багато хто відразу відзначив це як велике «ні», оскільки правила безпеки вимагають, щоб транспортні засоби були розроблені таким чином, щоб мінімізувати травми пішоходів під час аварії, а високий бампер, ймовірно, цього не зробив би.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?