Тихановська покликала українську владу на переговори й згадала про Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська покликала українську владу на переговори й згадала про Путіна

Тихановська покликала українську владу на переговори й згадала про Путіна
Джерело:  online.ua

Головна суперниця нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка та лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська провела зустріч з членами міжфракційної групи "За демократичну Білорусь". Окрім того, політикиня звернулася до Верховної Ради України, запропонувала провести переговори та запевнила, що Крим – це Україна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  сайт Світлани Тихановської.

Світлана Тихановська вирішила публічно подякувати українським громадянам за підтримку на політичному рівні, а також за допомогу вимушеним мігрантам з Білорусі. За словами опозиціонерки, з серпня 2020 року в Білорусі затримали близько 32 тисяч людей, а 14 тисяч були змушені покинути країну. 246 осіб визнали політичними в'язнями.

"Через страх втратити владу Олександр Лукашенко кинув цілу країну в кризу і зіпсував відносини зі своїми сусідами. Він ставить під загрозу суверенітет країни, домовляючись про інтеграцію з Володимиром Путіним. Колишній президент відноситься до Білорусі, як до свого особистого колгоспу", – наголосила Свтілана Тихановська.

На переконання опозиціонерки, офіційні Київ та Мінськ спроможні на набагато кращі відносини, аніж теперішні. Окрім того, суперниця Олександра Лукашенка наголосила, що підтримує територіальну цілісність України і Крим є беззаперечно частиною української території. Також Тихановська попросила підтримати демократичну Білорусь на міжнародному рівні – в ОБСЄ, ПАРЄ, ООН.

"Сподіваємось, що незабаром ми зможемо зустрітися з керівництвом України і обговорити сусідське майбутнє наших країн", – підкреслила білоруська опозиціонерка.

Варто звернути увагу на те, що під час свого звернення Світлана Тихановська частково використала українську мову. Зокрема, завершила його словами "Слава Україні!".Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно білоруський диктаторо Олександр Лукашенко назвав ще одну умову,  за якої він погодиться залишити владу в країні. Нелегітимний президент заявив, що готовий відмовитися від державного керування, якщо у республіці буде “мир”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?