Тихановська звернулася з пропозицією до Лукашенка та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська звернулася з пропозицією до Лукашенка та Путіна

Тихановська звернулася з пропозицією до Лукашенка та Путіна
Джерело:  online.ua

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська офіційно повідомила, що ініціює міжнародну конференцію, яка, на її переконання, повинна допомогти врегулювати політичну кризу у Білорусі. Політикиня вже запросила долучитися до заходу представників Європейського Союзу, США та команду очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело: Твітер Світлани Тихановської

Не можна також не звернути увагу на те, що впливова опозиціонерка запросила на конференцію представників режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Світлана Тихановська скликає міжнародну конференцію щодо Білорусі

"Дуже важливо провести міжнародну конференцію високого рівня щодо врегулювання кризи в Білорусі за участю білоруських демократичних сил, національних урядів, парламентів та груп громадянського суспільства з ЄС, Росії, Великої Британії, США, представників режиму Лукашенка", - підкреслила лідерка білоруської опозиції.

Варто звернути увагу на те, що Світлана Тихановська вже раніше пропонувала Олександру Лукашенку провести спільні перемовини. За словами політикині, опозиція всерйоз налаштована детально розглянути варіанти різноманітних консультацій та переговорів.

Що наразі вимагає Світлана Тихановська від режиму Лукашенка

  • реформу політичної системи Білорусі;

  • звільнення політичних бранців;

  • проведення у Білорусі нових і чесних виборів.

Тихановська також просила про допомогу України у боротьбі з Лукашенком

Опозиціонерка нещодавно заявляла, що розраховує на більш жорстку позицію з боку команди Володимиоа Зеленського.

"З боку офіційної України нам хотілося б більше рішучих заяв, більш жорсткої позиції і якоїсь фінансової ізоляції Білорусі, тому що це дуже важливий момент тиску на режим... Ми хочемо переконати офіційну Україну... Не те щоб переконати – хочемо донести нашу точку зору: щоб режим впав, щоб змусити його почати спілкування з білорусами, потрібен максимальний тиск – політичний, економічний. Україна в цьому питанні може зробити дуже багато", — наголосила Світлана Тихановська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?