Тихановський різко змінив думку з приводу Криму і України
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановський різко змінив думку з приводу Криму і України

Тихановський різко змінив думку з приводу Криму і України
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна вже сім років намагається за допомогою пропаганди та дезінформації переконати світ в законному "возз'єднання" українського Криму з Росією, але жертви пропагандистів Кремля починають усвідомлювати, що криється за брехнею Москви і наскільки вона масштабна. Наприклад, білоруський політв'язень Сергій Тихановський, чоловік кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської, зізнався, що тільки зараз змінив думку з приводу українців і анексії Криму, коли побачив, як російські медіа висвітлюють ситуацію в Білорусі. Тихановський, заявив, що Крим - український, але дав зрозуміти, що надивившись російського ТБ, раніше вважав інакше. Про це Тихановський написав в листі з в'язниці, який був оприлюднений Telegram-каналом"Країна для життя", передає ONLINE.UA.

"Те, що в Білорусі транслюються російські телеканали - величезне зло. Раніше під час перегляду, наприклад, "60 хвилин" у мене були сумніви з приводу достовірності зображення подій в Україні. Зараз, коли я побачив, як вони висвітлюють події в Білорусі, як оббрехали всіх нас і підтримують диктатора, абсолютно очевидно, що вони оббрехали і українців. Звичайно, Крим повинен бути не тільки де-юре, але і де-факто українським ", - відповів Тихановський на питання - "чий Крим?".

Важливо відзначити, що сама Світлана Тихановська, яка стала кандидаткою в президенти Білорусі замість чоловіка, заарештованого перед початком президентської кампанії за "порушення громадського порядку", вкрай обережно висловлюється про український Крим. Вона говорила, що де-юре Крим український, а де-факто - російський, та відмовлялась публічно визнавати незаконну окупацію українського півострова Росією, з якою також хоче "дружити". Офіційний Київ обурений такою неоднозначною позицією білоруської опозиції щодо українських територій, окупованих країною-агресором. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадував білорусам, що Крим - український, і попередив опозицію Білорусі, що Україна піде на діалог з нею тільки в тому випадку, якщо буде змінена позиція по Криму і агресії Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на німецькому ТБ знову висміяли Путіна за "стиряний" Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?