TikTok опинився в епіцентрі нового гучного скандалу
Категорія
Технології
Дата публікації

TikTok опинився в епіцентрі нового гучного скандалу

TikTok опинився в епіцентрі нового гучного скандалу
Джерело:  online.ua

Кенді Фрейзер, яка раніше працювала у компанії ByteDance, власниці TikTok, позивається до колишньої начальниці. Дівчина скаржиться на те, що робота зашкодила її психічному здоров'ю.

Джерело: Gizmodo

Колишня модераторка TikTok позивається до компанії - відома причина

За словами позивачки, TikTok змушує модераторів працювати у виснажливому темпі. Вона розповіла про те, що правила майже не дають можливості відпочити і змушують дивитися сотні відео щоденно з невеликими паузами. Модератори змушені працювати по 12 годин за зміну і мають право всього на одну годину обіду і дві перерви по 15 хвилин.

Окрім того, наголошується, що працівники все одно не встигають виконувати встановлені компанією нормативи, хоча відпочивають вкрай мало. Доволі часто їм доводиться включати до 10 роликів одночасно і дивитися їх не повністю.

До слова, нещодавно іноземні журналісти дізналися, що TikTok суворо стежить за робочим часом модераторів і карає їх за будь-яку несанкціоновану перерву.

Фото — unsplash.com

Однак навіть не це найстрашніше, каже позивачка. Вона працювала на стороннього підрядника, який уклав договір з ByteDance, і за час своєї праці надивилася неймовірних кошмарів. Люди намагаються завантажити на майданчик не тільки лайфхаки, дурні пісні й відео з котиками — Фрейзер розповіла, про сцени насильства над тваринами, огидних сексуальних маніпуляцій, зґвалтувань, і навіть канібалізму. Вони й досі викликають у неї жахливі почуття, навіть через деякий час після звільнення, - йдеться в повідомленні.

За словами позивачки, після цієї роботи у неї з'явилися серйозні проблеми з психічним здоров'ям. У дівчини почалися панічні атаки й депресія.

Що важливо розуміти, позов, який подала Кенді, є відкритим – це означає, що до нього можуть приєднатися інші постраждалі й тоді він стане колективним. Позивачка хоче від ByteDance фінансового відшкодування за заподіяну їй шкоду й оплати лікування її психічних розладів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?