Тіла загиблих в Оленівці повернути не вдалось — омбудсман
Категорія
Україна
Дата публікації

Тіла загиблих в Оленівці повернути не вдалось — омбудсман

Тіла загиблих в Оленівці повернути не вдалось — омбудсман
Джерело:  online.ua

Українській стороні не вдалося повернути тіла загиблих військових у колонії в Оленівці. Обміняли лише кількох поранених.

Джерело: уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Тіла загиблих в Оленівці повернути не вдалось

За його словами, верифікувати, а тим більше повернути назад на батьківщину тіла загиблих українських військових, які стали жертвами вибуху в Оленівській колонії на окупованій території Донецької області, все ще не вдалося через позицію Росії.

Робота з цього питання, зазначив омбудсмен, усе ще триває.

Щодо поранених. Спочатку в нас взагалі не було інформації, хто поранений, скільки вижило, де вони зараз перебувають. Станом на сьогодні нам вдалося повернути кількох поранених, які перебували в цьому бараку, — йдеться в повідомленні.

Також Дмитро Лубінець розповів, що після трагедії звернувся до уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової. Він запропонував їй разом поїхати в Оленівку і розібратися з тим, що насправді сталося. Із собою він хотів узяти експертів із різних країн.

Спочатку Російська Федерація навіть погодилася на такий крок, однак потім з'явилася інформація про те, що вони терміново прибирають цей барак і проводять там ремонтні роботи, тобто підмітають сліди.

Я публічно сказав, що вони роблять усе, щоб приховати сліди злочину. Нікого так і не допустили, — підсумував омбудсмен.

Родичі захисників "Азовсталі" закликали світ визнати РФ державою-спонсором тероризму

На Софійській площі в Києві родичі українських військовополонених з "Азовсталі" і активісти закликали світову спільноту відреагувати на трагедію, що сталася в колонії Оленівка (Донецька обл.), і визнати РФ державою — спонсором світового тероризму.

На площі зібралося кілька десятків людей, серед яких здебільшого були родичі військовополонених бійців полку "Азов". Групи людей з плакатами вишикувалися в шеренгу на Софійській площі біля пам’ятника Б. Хмельницькому.

Аналогічні акції також анонсовані 30-31 липня в низці міст і країн світу, зокрема Берліні (Німеччина), Кракові (Польща), Стамбулі (Туреччина), Монреалі (Канада), Франкфурті (Німеччина), Ремербергу (Німеччина), Женеві (Швейцарія). Також це буде Гран Канарія, Лас Палмас, Варшава (Польща), Батумі, Тбілісі (Грузія), Амстердам (Нідерланди), Аліканте (Іспанія), Рига (Латвія) і Лондон (Велика Британія).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?