Тільки Німеччина могла запобігти вторгненню РФ в Україну — німецький експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Тільки Німеччина могла запобігти вторгненню РФ в Україну — німецький експерт

Тільки Німеччина могла запобігти вторгненню РФ в Україну — німецький експерт
Джерело:  online.ua

Німецький експерт зі стратегії та військовий теоретик Едвард Луттвак переконаний, що тільки Німеччина могла запобігти війні РФ в Україні.

Джерело: WELT

Німеччина могла запобігти війні 

Луттвак до повномасштабного вторгнення РФ в Україну був переконаний, що ймовірність перемоги росіян дорівнює нулю.

Перед початком вторгнення я сказав, що росіяни божевільні, щоб вторгнутися в найбільшу країну Європи з дуже маленькою армією. Тоді, 25 лютого, я сказав, що обережний гравець у покер Путін, який без жодного пострілу виграв Південну Осетію, Абхазію та Крим, тепер підійшов до рулетки і поставив все на одне число. Він би програв.

Також Луттвак зазначає, що Росію можна перемогти лише якщо на це погодиться Путін.

Для того, щоб ця війна закінчилася, президент Російської Федерації має погодитися. Він повинен прийняти цей кінець. Можливо, має бути інший президент. Але це нескінченні мрії. Це як фантазія про те, що росіяни можуть перемогти, як Україна – це Ірак чи Сирія, чи одне з тих місць, де ви просто вибиваєте двері, - каже Луттвак.

На думку Луттвака є тільки один вихід із цієї війни: росіяни мають прийняти справжні референдуми в Донецьку та Луганську, не ті, які вони самі організовують і проводять, а з тисячами інспекторів.

Едвард Луттвак (Фото: commons.wikimedia.org )

Луттвак вважає, що канцлер Німеччини Олаф Шольц 23 лютого зайняв неправильну стратегічну позицію.

Якби він 23 лютого сказав, що Німеччина зупинить «Північний потік-2», що вона постачатиме зброю в Україну, що дозволить Естонії постачати артилерію в Україну та все інше, коли Росія вторгнеться в Україну, Путін, швидше за все, не нападав би на них. Тому що Путін дуже стурбований Німеччиною. Німеччина спричинила цю війну. Саме ставлення Німеччини зробило цю війну можливою. Тож це ще один великий провал німців у плані стратегії.

Луттвак каже, що ні Італія, ні Британія, ні Франція не могли б зарадити війні. Це могла б зробити лише Німеччина, сказавши, що «Північного потоку-2» не буде і що вони перестануть купувати газ, якщо росіяни вторгнуться в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?