Тільки повне ембарго на імпорт нафти може зупинити злочини РФ в Україні — Кулеба
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тільки повне ембарго на імпорт нафти може зупинити злочини РФ в Україні — Кулеба

Тільки повне ембарго на імпорт нафти може зупинити злочини РФ в Україні — Кулеба
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України заявив, що для припинення російських воєнних злочинів необхідно запровадити реальне ембарго на нафту, аби позбавити Путіна доходів від її продажу.

Джерело: Твіттер Кулеби

Лише ембарго на нафту зупинить війну в Україні

Якщо світові лідери та бізнес серйозно ставляться до припинення російських воєнних злочинів, вони повинні спочатку позбавити Путіна доходів від нафти. Досить виправдань і напівзаходів, поки українців бомблять, вбивають, катують, ґвалтують. Російська нафта повна української крові. Припиніть його купувати! – закликав голова МЗС.

Кулеба додав, що ЄС потрібно реальне ембарго на російську нафту.

Прояснімо: будь-яку суміш, що містить будь-яку російську нафту, слід розглядати як 100% російську нафту. Не дозволяйте росіянам знайти спосіб обійти обмеження, - зазначив міністр.

Нагадаємо, що деякі нафтові компанії придумали схему змішувати російську нафту з нафтою іншого походження, таким чином навіть 49% російської нафти у барелі не буде вважатися російською за походженням.

Також Європейський Союз працює над шостим пакетом санкцій проти Росії, який може включати часткову заборону на імпорт російської нафти, а також може бути орієнтований на більшу кількість банків РФ, які будуть виключені з міжнародної платіжної системи SWIFT.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що держави-члени Європейського Союзу не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?