ТКГ знову не вдалося домовитися про обмін полоненими і розблокування КПВВ
Категорія
Політика
Дата публікації

ТКГ знову не вдалося домовитися про обмін полоненими і розблокування КПВВ

ТКГ знову не вдалося домовитися про обмін полоненими і розблокування КПВВ
Джерело:  online.ua

Українська делегація в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі під час засідання 15 вересня закликала російську сторону до прискорення обміну утримуваними особами, розблокування роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії зіткнення і забезпечення реального режиму припинення вогню. 

Джерело: пресслужба  Української делегації в Facebook.

Як зазначив заступник голови Української делегації Олексій Резніков, який тимчасово заміняє Леоніда Кравчука, розблокування роботи КПВВ з боку тимчасово окупованих територій Донбасу дозволило б вирішити питання соціально-економічної підтримки громадян України, які там проживають.

Окрім того, українська сторона порушувала питання суворого дотримання режиму припинення вогню учасниками конфлікту. Київ вже надіслав до ОБСЄ відповідні ноти про постійні порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуваннями та втрати з боку ЗСУ.

Росія намагається заблокувати роботу ТКГ

Зазначається, що делегація Росії не припиняє свої спроби залучити до роботи Гуманітарної підгрупи громадянку України Майю Пирогову, яка засуджена українським судом за тероризм. Українська делегація розцінює такі дії як свідоме намагання заблокувати роботу підгрупи.

Повідомляється, що у соціально-економічній та екологічній сферах триває робота над організацією візиту інспекторів МАГАТЕ в ОРДЛО із застосуванням відповідних механізмів забезпечення гарантій безпеки.

Крім того, учасники профільної робочої групи також продовжують пошук механізмів віддаленої ідентифікації для виплати пенсій маломобільним людям.

Наступне засідання ТКГ має відбутися 29 вересня.

Нагадаємо, 14 вересня під час засідання гуманітарної підгрупи ТКГ російська сторона вкотре заблокувала роботу цієї підгрупи та не погодилась обговорювати імплементацію “формули Штайнмаєра”, на якій раніше сама ж наполягала.

Читайте також:

  • Ведення переговорів ТКГ у Мінську є програшем української дипломатії - Безсмертний.

  • В ТКГ оцінили перспективи введення миротворців на Донбас.

  • Україна жорстко відповіла на новий план Путіна по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?