ТНМК та Світлана Ройз презентували інструкцію-руханку для дітей "Крокуй до укриття"
Категорія
Культура
Дата публікації

ТНМК та Світлана Ройз презентували інструкцію-руханку для дітей "Крокуй до укриття"

ТНМК та Світлана Ройз презентували інструкцію-руханку для дітей "Крокуй до укриття"
Джерело:  online.ua

Український гурт ТНМК і психологиня Світлана Ройз презентували пісню-руханку для дітей, яка має на меті допомогти впоратися з тривогою та панікою під час сигналу повітряної тривоги.

Джерело: Світлана Ройз

Авторка слів та ідеї Світлана Ройз зазначає, що всі рухи в пісні продумані.

Це не просто руханка, щоб розважити дітей - вона може скерувати активність та вивести із стану ступору. Коли робимо кроки, краще не обертатися навколо себе, не йти назад. Більш коректно - прямо, чи вправо - вліво. Було б прекрасно, якщо діти її знатимуть і зможуть заспівати, чи зробити вправи в укритті. Чи, якщо злякались в темряві. Будь ласка, не потрібно додавати до відео нових елементів - це розфокусує увагу дітей.

ТНМК зазначили, що хотіли створити пісню – терапевтичний інструмент, який би допоміг дітям впоратись із тривогою та панікою під час сирен.

Рухи в пісні використовують в роботі травматерапевти.

Це пісня, яку потрібно співати, йдучи до укриття чи безпечного місця і, по можливості, виконувати запропоновані дії. Ритм, рух, дитячі голоси, використовування дієслів, надання нового сенсу самому звуку сирени (коли сирену чуєш – то ЗСУ працює). Звернення до дитини – про свою безпеку дбай – ЗСУ допомагай – все це і робить пісню – терапевтичним практикумом.

ТНМК розповіли, що до них звернулася психологиня Світлана Ройз і запропонувала зробити пісню-інструкцію для дітей, які незабаром підуть до школи під час війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?