Топ-силовик режиму Лукашенка нібито визнав убивство протестувальника. Запис його виступу оприлюднив BYPOL
Категорія
Світ
Дата публікації

Топ-силовик режиму Лукашенка нібито визнав убивство протестувальника. Запис його виступу оприлюднив BYPOL

Топ-силовик режиму Лукашенка нібито визнав убивство протестувальника. Запис його виступу оприлюднив BYPOL
Джерело:  online.ua

Перші дні протестів у Білорусі в серпні 2020 року затьмарила загибель одного з учасників — Олександра Тарайковського. Напередодні було оприлюднено запис, на якому, як стверджується, заступник голови МВС режиму підтверджує вбивство людини силовиками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на проєкт BYPOL.

На оприлюдненому записі нібито зафіксовано виступ заступника міністра Миколи Карпенкова, який до середини листопада на цій посаді керував внутрішніми військами.

Перед колегами з МВС Карпенков розповідає про надпотужний травматичний пістолет Яригіна, яким користувалися силовики вже на початку протестів. Ця зброя відзначилася надзвичайною пробивною здібністю та "з близької відстані від бойової нічим не відрізняється".

"Ми взяли вчора коробку картонну, у чотири ряди її склали, поставили на стілець, взяли та випробували. Виходить, картонна коробка наскрізь і стілець наскрізь. Виходить, і зрозуміло, чого помер цей п'яниця і дебіл, як його? Так, Тарайковський, так, п'яниця і дебіл. Він помер, звичайно, від гумової кулі, яка прилетіла йому в груди", - говорить голос на записі.

Пізніше цей нібито Карпенков розповідає, як важливо було будь-якими методами утримати протестувальників-білорусів, бо через них країна б "розвалилася", а територію її "поділили" б між Україною, Литвою та Польщею.

Також він додав, що режим планує розробити спеціальний табір для особливо активних протестувальників, де їх би силою утримували до кінця періоду акцій.

Увага: на відеоролику можна побачити кадри насильства

Вдова загиблого Тарайковського, Альона Герман, назвала політику режиму геноцидом після публікації запису.

"П'яниця і дебіл? У мене просто немає слів. Як так можна? Вони вбили мирного громадянина, а тепер ще й ображають його. Вони так і не відкрили кримінальної справи. Ба більше, виставили раніше терористом", - резюмувала вона.

BYPOL - це проєкт нібито колишніх силовиків, які публікують приховані владою Олександра Лукашенка свідчення злочинів проти населення. Наприклад, раніше вони оприлюднили записи з особистих камер ОМОНівців та відео поведінки у відношенні до затриманих у мінському відділку міліції.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим Олександра Лукашенка затвердив суворі штрафи за використання біло-червоно-білих прапорів, які стали символом опозиційного руху торік. За використання такої символіки жителям республіки загрожує стягнення понад 200 доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?