Трамп несподівано запропонував перейменувати та розширити НАТО - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп несподівано запропонував перейменувати та розширити НАТО - що відбувається

Трамп несподівано запропонував перейменувати та розширити НАТО - що відбувається
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп неочікувано для всіх запропонував перейменувати НАТО та прийняти до альянсу країни Близького Сходу. Варто звернути увагу на те, що він не уточнив, які саме країни Близького Сходу необхідно прийняти в Альянс.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Politico".

"Я думаю, що НАТО має бути розширено, та ми повинні включити Близький Схід. Абсолютно", – заявив Трамп.

Окрім того, очільник Білого дому також запропонував перейменувати альянс і пожартував, що він є великим умільцем у вигадуванні назв.

"До НАТО додамо абревіатуру БС (Близький Схід – Middle East) і отримаємо НАТО-БС (NATO-ME). Так, я вмілий у назвах"– заявив Трамп.

Журналісти припускають, що американський лідер мав на увазі гру слів у назві (NATO-ME можна також перекласти як НАТО-Я).

Варто зазначити, що раніше в ході переговорів Трамп та Генсек НАТО Єнс Столтенберг дійшли висновку, що Північноатлантичний альянс може внести більший внесок в регіональну стабільність та боротьбу із міжнародним тероризмом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг жорстко розкритикував та засудив удар по американських базах в Іраку і закликав Іран утриматися від подальшого насильства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?