Це подарунок РФ — Трамп ветував оборонний бюджет з допомогою для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це подарунок РФ — Трамп ветував оборонний бюджет з допомогою для України

Це подарунок РФ — Трамп ветував оборонний бюджет з допомогою для України
Джерело:  online.ua

24 грудня офіційно стало відомо, що чинний очільник Білого дому Дональд Трамп, як і попереджав раніше, наклав вето на оборонний бюджет, який передбачає фінансову допомогу Україні і санкції за участь у будівництві скандального російського газогону "Північний потік-2". Варто звернути увагу на те, що закон про оборонний бюджет на 2021-й рік передбачає в тому числі військову допомогу Україні в розмірі 250 млн доларів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

"Моя адміністрація визнає важливість Закону для нашої національної безпеки. На жаль, Закон не містить важливих заходів національної безпеки, включає положення, які не поважають наших ветеранів та історію нашої військової справи, і суперечить зусиллям моєї адміністрації поставити Америку на перше місце в наших заходах щодо національної безпеки та зовнішньої політики. Це "подарунок" Китаю та Росії", — йдеться в офіційній заяві Дональда Трампа.

Не можна також забувати про те, що саме цей закон також посилює санкції проти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Як відомо, американський лідер дуже багато разів погрожував ветувати оборонний бюджет країни на 2021 рік.

За словами американських журналістів, це було викликано його невдоволенням через відсутність у бюджеті положення про відповідальність соціальних мереж за публікації користувачів, створення перешкод у виведенні американського контингенту з ФРН та про перейменування військових баз і монументів, названих на честь військових конфедератів.

Що важливо розуміти, тепер Конгрес повинен знову зібрати достатню кількість голосів, щоб подолати вето Дональда Трампа. Палата представників офіційно заявила,що вже готова голосувати 28 грудня, а Сенат – 29 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 грудня Дональд Трамп неочікувано для всіх заблокував пакет зі стимулювання економіки США. Ініціатива сягнула 900 мільярдів доларів, її нещодавно підтримали демократи та республіканці спільно в обох палатах Конгресу. Пакет передбачав виплату більшості американців суми у 600 доларів. Трамп уже пояснив, чому ухвалив таке рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?