Трамп закликав конгресменів саботувати оборонний бюджет. Поки-що-президент нагадав про вето
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп закликав конгресменів саботувати оборонний бюджет. Поки-що-президент нагадав про вето

Трамп закликав конгресменів саботувати оборонний бюджет. Поки-що-президент нагадав про вето
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп, який залишить Білий дім у січні 2021 року, закликав конгресменів-республіканців саботувати проєкт оборонного бюджету. Він нагадав також про президентське право вето. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За його словами, у законопроєкті необхідний пункт про скасування 230-ї статті закону про телекомунікації.

Політик стверджує, що законодавство звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за користувацький контент, скорочує контингент США за кордоном та захист національних американських пам'ятників.

Утім, Конгрес Сполучених Штатів спроможний обійти вето з боку президента. Це потребує двох третин голосів від Сенату й Палати представників одночасно. Очікується, що нижча палата парламенту підтримає оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік.

Нагадаємо, Трамп неодноразово виступав за коректуру законопроєкту про бюджет на оборону країни. Цей документ вкрай важливий, адже він, зокрема, передбачає виділення коштів на розширення санкцій проти російського газогону "Північний потік 2" у Європі.

Також санкції очікують на Туреччину, оскільки вона, маючи статус члена НАТО, придбала російські ЗРК С-400.

Деякі ЗМІ та окремі журналісти виступали з передбачуванням, що Трамп може здійснити серію різких кроків на кшталт блокування проєкту оборонного бюджету чи вихід з міжнародних договорів, аби ускладнити становище Джо Байдена, який обійматиме посаду президента після нього.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп продовжує дивувати міжнародну спільноту та американців неочікуваними заявами. Цього разу політик почав публічно обіцяти своїм прихильникам, що зможе добитися оскарження результатів президентських виборів у США. Окрім того, він наголосив, що залишиться при владі на другий термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?