Трампу обрали запобіжний захід. Експрезидента США звинувачують по чотирьох пунктах
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампу обрали запобіжний захід. Експрезидента США звинувачують по чотирьох пунктах

Трампу обрали запобіжний захід. Експрезидента США звинувачують по чотирьох пунктах
Джерело:  online.ua

Експрезидента США Дональда Трампа звинувачують по чотирьох пунктах. Суд обрав йому запобіжний захід.

Джерело:  CNN

Трампу обрали запобіжний захід

Колишній президент США Дональд Трамп не визнав себе винним у висунутих проти нього звинуваченнях щодо його спроб скасувати результати президентських виборів 2020 року.

За рішенням суду Трампа відпустили, оскільки прокурори не домагаються взяття його під варту до початку судового процесу.

Експрезиденту заборонено розголошувати факти у справі – такі умови запобіжного заходу. Також він має має з'являтися у суді після виклику, щоб надати свідчення.

Нові деталі справи – подробиці про спілкування Трампа з колишнім віцепрезидентом Пенсом. Тоді президент намагався переконати його зірвати голосування в Конгресі щодо затвердження кандидатури на посаду віце-президента. Також Трамп неодноразово говорив Пенсу, що він має право не визнати результати виборів 2020 року.

Наступне слухання у справі – 28 серпня, всього через п'ять днів після перших республіканських президентських праймеріз.

Експрезидента США звинувачують по чотирьох пунктах

На початку серпня Трамп отримав звинувачення у спробі штурму Капітолію.

Всього колишньому президенту висувають чотири пункти звинувачень: змова з метою введення в оману Сполучених Штатів; змова з метою перешкоджання офіційному розслідуванню; перешкоджання та спроба перешкоджання офіційному розслідуванню; змова з метою порушення прав.

Трамп стверджує, що йому загрожує до 561 року ув'язнення після того, як Міністерство юстиції США висунуло йому звинувачення у зв'язку зі спробами скасувати результати виборів 2020 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?