Трампу висунули нові звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампу висунули нові звинувачення

Трампу висунули нові звинувачення
Джерело:  online.ua

За останні чотири місяці колишньому президентові США Дональду Трампу вже втретє пред'явили кримінальні звинувачення. Цього разу звинувачення пов'язані зі спробою скасувати результати виборів 2020 року, які, як відомо, спричинили напад на Капітолій 6 січня 2021 року.

Джерело: CNN та Reuters

Трампу висунули нові звинувачення

ЗМІ повідомляють, що суддя звинуватив колишнього президента США Дональда Трампа звинувачення за чотирма пунктами, а саме: змова з метою обману Сполучених Штатів, змова з метою перешкоджання офіційному розслідуванню, перешкоджання та спроба перешкоджання офіційному розслідуванню, а також змова проти прав громадян.
Ця остання справа проти Трампа вважається найсерйознішим звинуваченням, пов'язаним із його зрадою конституційним обов'язкам колишнього президента. Його зусилля, спрямовані на спробу залишитися в Білому домі після програшу на виборах 2020 року, становлять загрозу демократії США та довгій американській традиції передачі президентської влади.

За двома з них політику загрожує до п'яти років ув'язнення, ще за двома — до 20 років ув'язнення. У обвинувальному висновку стверджується, що Трамп вступив у змову із шістьма іншими неназваними особами, щоб скасувати результати президентських виборів.

Прокуратура написала, що Трамп знав, що його твердження про фальсифікацію виборів були хибними, але все одно повторив їх, щоб «створити напружену атмосферу недовіри та гніву та підірвати віру громадськості в організацію виборів».

Згідно з даними CNN, Дональда Трампа поінформували про висунуті звинувачення. Його також викликали до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, у четвер, 3 серпня.

Трамп попри кримінальні справи балотуватиметься у президенти США 

Лідер республіканців обговорював численні звинувачення, з якими він стикається, коли він балотується на другий термін.

На запитання радіоведучого, чи засудження зупинить його передвиборчу кампанію, Трамп швидко відповів:

Зовсім ні. У Конституції немає нічого, що вказувало б на те.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?