Трампу знову заборонили брати участь у президентських виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Трампу знову заборонили брати участь у президентських виборах

Дональд Трамп
Джерело:  CNN

Верховний суд американського штату Колорадо оголосив своє офіційне рішення щодо вилучення скандального республіканця Дональда Трампа зі списку кандидатів на посаду президента США.

Трамп ризикикує остаточно вибути з президентської гонки

За словами представників суду, таке рішення вирішили ухвалити через роль колишнього глави держави у подіях 6 січня 2021 року.

Як відомо, саме тоді його прихильники проникли у Капітолій, оскільки хотіли оскаржити результати президентських виборів, згідно з якими перемогу здобув Джо Байден.

Це судове рішення зробило Дональда Трампа першим кандидатом у президенти в історії США, якого визнали таким, що не має права очолювати Білий дім, згідно з положенням Конституції, яке вкрай рідко використовують і яке забороняє посадовим особам, які брали участь у "заколоті або повстанні", обіймати офіційні пости.

За ухвалення цього рішення виступили четверо суддів, а троє з ним не погодилися.

Однак все-таки було оголошено, що Конституція США не дозволяє кандидату на висунення від Республіканської партії 2024 року з'являтися у виборчому бюлетені через його роль "у підбурюванні до насильства проти уряду США".

Чому у Трампа ще залишається шанс знову очолити Білий дім

Що важливо розуміти, нова постанова Верховного суду поширюється винятково на республіканські праймеріз у штаті Колорадо, які заплановані 5 березня, однак це рішення, цілком можливо, також вплине на статус Трампа на загальних виборах 5 листопада.

Команда скандального республіканця вважає рішення суду помилковим і недемократичним, а також обіцяє його оскаржити у Верховному суді США. 

Варто звернути увагу на те, що декілька попередніх спроб викреслити Трампа з виборчого бюлетеня в інших штатах не були успішними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?