Це будуть робити лише українці: Зеленський дав ще одну гучну обіцянку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це будуть робити лише українці: Зеленський дав ще одну гучну обіцянку

Це будуть робити лише українці: Зеленський дав ще одну гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський провів зустріч з українськими аграріями. Президент наголосив, що українська земля належить українцям, тому продавати чи купувати її після запровадження ринку землі зможуть лише українці та українські компанії, передає ONLINE.UA.

Також український лідер назвав маячнею спекуляції про китайців, арабів чи інопланетян, які вагонами вивезуть українську землю.

"Земля – це власність громадян. але у них нарешті повинне з'явитися не гібридне, а повноцінне право власності на свою рідну землю. Повноцінне – це право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю землею", - підкреслив президент.

За його словами, в іншому випадку, це звичайний "совок", коли громадяни нібито отримали свої квартири, але не могли їх легально продавати.

"Це не правильно, адже в результаті з'явилися незаконні сірі схеми та махінації. Те ж саме зараз відбувається у нас з землею. У законі про мораторій 2001 року було зазначено, що депутати мають розробити прозорий механізм продажу землі. Минуло 18 років, і де?" – зазначив Володимир Зеленський.

Він додав, що замість механізму з'явився масштабний процвітаючий тіньовий ринок, до якого залучені мільйон гектарів землі та десятки мільярдів гривень.

"Виграє від цього не малий фермер, не простий селянин, а місцеві "князьки". Ба більше, за цей час з 7 мільйонів українців, які володіють землею, майже цілий мільйон померли, так і не отримавши від держави права стати законними власниками своєї землі", – каже президент.

Нагадаємо, що проєкт закону про ринок землі передбачає запровадження деяких обмежень на купівлю сільськогосподарських земель в одному регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?