Це диво: The New York Times у захваті від українських паралімпійців
Категорія
Спорт
Дата публікації

Це диво: The New York Times у захваті від українських паралімпійців

Це диво: The New York Times у захваті від українських паралімпійців
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відоме американське видання The New York Times у своєму новому матеріалі поділилося враженнями від виступу української збірної на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо. Редакція газети не приховує, що у захваті від наших спортсменів та навіть назвала їх справжнім "слов'янським дивом".

Джерело: The New York Times

Українська збірна змогла продемонструвати вражаючий результат

Під час Паралімпіади українським спортсменам вдалося вибороти 98 нагород. Що важливо розуміти, це лише на 6 менше ніж в американської збірної.

Американські журналісти також звертають увагу на те, що кількість спортсменів в українській збірній була значно меншою, ніж в провідних країнах. До прикладу, КНР, Велика Британія, РФ та Штати представили на змаганнях понад 220 спортсменів, а Україна – лише 139.

"Це невелика країна, яка явно не має собі рівних", – озвучив свою думку з цього приводу головний представник Міжнародного паралімпійського комітету Крейг Спенс.

Окрім того, видання також порівняло українську збірну із бейсбольною командою Oakland Athletics. Остання, як відомо, 20 років тому, попри недофінансування та втрату на старті сезону найкращих гравців, змогла виграти 20 ігор поспіль та встановити рекорд Американської Ліги.

"З погляду американського спорту, паралімпійці України є маленьким дивом ринку, слов'янським еквівалентом Oakland Athletics", – зазначає The New York Times.

Американські журналісти також звертають увагу на те, що коли наша країна вперше виступила на Паралімпійських іграх в Атланті у 1996 році, то виборола лише 7 медалей. У 2021 році таку ж кількість нагород здобув лише плавець Максим Кріпак, який, до слова, став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади-2020.

"Україна входила до шістки країн із найбільшою кількістю медалей на дев'яти літніх та зимових Паралімпійських іграх поспіль. При цьому спортивні успіхи практично не погіршувались попри окупацію Криму Росією", - наголошує редакція видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?