Український призер Паралімпіади Ігор Цвєтов відмовився від спільного фото з бігунами з Росії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український призер Паралімпіади Ігор Цвєтов відмовився від спільного фото з бігунами з Росії

Український призер Паралімпіади Ігор Цвєтов відмовився від спільного фото з бігунами з Росії
Джерело:  online.ua

Український бігун Ігор Цвєтов, який приніс Україні срібну медаль на Паралімпіаді в Токіо на дистанції 100 метрів, відмовився сфотографуватися з російськими бігунами із під час церемонії нагородження.

Джерело: “Суспільне”.

Цвєтов у фіналі 100-метрівки змагався з трьома бігунами із Паралімпійського комітету Росії - Дмитром Сафроновим, Артемом Калашяном та Давидом Джатієвим. В результаті Сафронов виграв "золото", український спортсмен - “срібло”, а Калашян - “бронзу”.

Через деякий час після фінішу бігуни вийшли на церемонію нагородження.

Призери Паралімпіади від ПКР запропонували Цвєтову зробити фото спільне фото. Але український бігун відмовився.

Фото: скріншот UA: Перший

У підсумку російські бігуни сфотографувалися удвох на церемонії нагородження.

“Хтось вбачає в цьому неповагу до конкурентів. А хтось вбачає повагу до України. Кожному своє… З Україною в серці”, - так Цвєтов пояснив свій вчинок на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Реакція соцмереж

Поведінка українського легкоатлета викликала захоплення в багатьох відомих і звичайних українців. Багато хто подякував йому за принципову патріотичну позицію.

“Ігор Цвєтов, який здобув медаль на Параолімпіаді в Токіо - відмовився фоткатися з росіянами.

І нічо, і "великі спортивні традиції, ви ж розумієте" не завадили.

Він не сержант ЗСУ, не «мила дівчинка, ну що ви на неї напали", він - справжній, він крутий, і моя йому повага. Слава Україні”, - написав письменник, ветеран українсько-російської війни Мартін Брест.

Чим відомий Ігор Цвєтов?

27-річний український бігун з Миколаєва Ігор Цвєтов - 2-разовий паралімпійський чемпіон. У Ріо-де-Жанейро в 2019 році він переміг на дистанціях 100 та 200 метрів.

Спортсмен є 4-разовим чемпіоном світу та 3-разовим чемпіоном Європи у бігу на 100 та 200 метрів. Зокрема, у 2021 році українець виграв "золото" Євро у 100-метрівці.

Цвєтов виступає у класі T-35 серед спортсменів із церебральним паралічем. Під час катання на роликах хлопець впав і вдарився головою, це спричинило спастичність м'язів ніг.

Нагадаємо, раніше призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію. Фото викликало хвилю критики в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?