Українці сягнули позначки в 50 медалей на Паралімпіаді в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українці сягнули позначки в 50 медалей на Паралімпіаді в Токіо

Українці сягнули позначки в 50 медалей на Паралімпіаді в Токіо
Джерело:  online.ua

Спортсмени української збірної на Паралімпіаді-2020 в Токіо станом на понеділок, 30 серпня, вже сягнули позначки в 50 нагород, серед яких є медалі всіх можливих видів - золоті, срібні, бронзові.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційними даними, останніми нагородами стали срібна медаль бігуна Ігоря Цвєтова, який подолав другим забіг на 100 метрів, а також 17-річного плавця Михайла Сербіна.

Попереду в загальному медальному заліку перед українською збірною все ще стоять команди Паралімпійського комітету РФ, Сполучених Штатів, Великої Британії та Китаю.

Останній - беззаперечний лідер Паралімпіади, спортсмени з цієї країни здобули вже 119 різноманітних нагород.

Згаданий Михайло Сербін змагався у дистанції на 200 метрів. Він вже вчетверте пробився до фіналу змагань, а в запливі на 100 метрів на спині вже завоював золоту нагороду для української збірної.

В останньому змаганні Сербін мав у суперниках іншого українського паралімпійця Віктора Смирнова. Утім, жоден з них не досяг фінішу першим - Сербін, як згадувалося, приніс срібло, а от Смирнов прийшов четвертим.

Лідером цього запливу став нідерландський спортсмен Дорсман. Він подолав 200 метрів із новим паралімпійським рекордом, а Сербін, який прийшов другим, відстав від лідера одразу на 8 секунд.

Нагородою, яка замкнула півсотню українських медалей, стала срібна медаль легкоатлета Ігора Цвєтова. Той змагався у бігу на відстань 100 метрів як чинний паралімпійський чемпіон. На цій дистанції він 2016 року на Іграх в Ріо-де-Жанейро виступив першим, а в цілому тоді приніс збірній два золота.

Фінальними суперниками українця стали три представники ПКР, серед яких були Дмитро Сафронов і Артем Калашян. Останнього спортсмен випередив, а от Сафронов фінішував першим - з новим рекордом Паралімпіади. “Срібний” спортсмен відстав від нього на мілісекунди - 11,39 проти 11,47.

Паралімпіада в Токіо триватиме до 5 вересня. Вона почалася одразу після завершення Літньої Олімпіади, яку рік тому зірвав коронавірус та карантин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?