Це дуже важливо: Зеленський провів термінові переговори з іноземним лідером
Категорія
Політика
Дата публікації

Це дуже важливо: Зеленський провів термінові переговори з іноземним лідером

Це дуже важливо: Зеленський провів термінові переговори з іноземним лідером
Джерело:  online.ua

14 липня український лідер Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Наразі відомо, що політики вже детально обговорили заходи, що вживаються в Україні та Хорватії для мінімізації впливу пандемії коронавірусу на громадян насамперед з огляду на пік туристичного сезону. Зазначається, що Володимир Зеленський висловив підтримку громадянам Хорватії, які постраждали внаслідок поширення пандемії коронавірусу, та побажав швидкого одужання всім, хто хворіє. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

«Хочу привітати вас із переконливою перемогою на парламентських виборах до Хорватського сабору», – заявив український лідер й побажав співрозмовнику швидкого завершення коаліційних перемовин і формування нового уряду.

Окрім того, президент України закликав прем’єр-міністра Хорватії об’єднати зусилля для належної координації та завчасного інформування щодо можливих змін у порядку перетину кордону нашими громадянами. Зокрема, йшлося про нещодавні зміни, через які українські туристи мають проходити 14-денну обсервацію чи здавати ПЛР-тест за два дні до прибуття в Хорватію.

«Вдячний за розуміння необхідності переглянути умови для українських туристів, запроваджені у зв’язку з COVID-19. Хорватія стала одним з туристичних «магнітів» для наших громадян», – наголосив Володимир Зеленський.

Також український лідер привітав Хорватію із завершенням першого головування в Раді Європейського Союзу. Зокрема, він відзначив проведення під час Хорватського головування відеозустрічі Східного партнерства.

«Вірю, що черговий саміт Україна – ЄС відкриє нову сторінку в нашій співпраці. Зокрема, розраховуємо, що Хорватія продовжуватиме підтримку євроінтеграційних прагнень України», – сказав президент.

Окрім того, політики детально обговорили заходи політичного діалогу на найближчу перспективу та погодилися з важливістю збереження позитивної динаміки двосторонньої торговельно-економічної співпраці.

«Дуже важливо забезпечити регулярну роботу Спільної українсько-хорватської комісії з питань економічного співробітництва», – наголосив український лідер.

Сторони домовилися організувати її друге засідання в Києві.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  посол Франції в Україні Етьєн де Понсен висунув  безкомпромісний ультиматум командам українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?