Це ганьба — в Євросоюзі спалахнув конфлікт за участю Угорщини
Категорія
Світ
Дата публікації

Це ганьба — в Євросоюзі спалахнув конфлікт за участю Угорщини

Це ганьба — в Євросоюзі спалахнув конфлікт за участю Угорщини
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 16 липня почав публічно звинувачувати Європейську комісію в "легалізованому хуліганстві" за порушення процедури проти його країни через заходи, які дискримінують ЛГБТІК.

Джерело:  Reuters

Що відомо про новий скандал в Євросоюзі

Варто звернути увагу на те, що дії Європейської комісії проти Угорщини пов’язані з новим законом, який забороняє школам використовувати матеріали, які, як вважають в угорському уряді, сприяють гомосексуальності чи зміні статі.

Продовжуючи словесну війну з Європейським Союзом, Орбан 16 липня заявив державному радіо:

"Це (дії Єврокомісії. – ред.) є легалізованим хуліганством ... Позиція Європейської комісії - це ганьба".

Угорський політик звернув увагу на те, що влада його країни не дозволить ЛГБТІК-активістам "ходити вгору-вниз" по школах, поширюючи те, що він назвав сексуальною пропагандою.

Що важливо розуміти, правозахисні групи активно виступають проти законодавства, яке очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала ганьбою.

Як уже згадувалося раніше, 15 липня Європейська комісія розпочала процедуру про порушення щодо Угорщини та Польщі у зв’язку з дискримінаційними заходами проти ЛГБТІК.

Варто звернути увагу на те, що країни мають два місяці для того, щоб відреагувати на зауваження офіційного Брюсселю. В іншому разі ЄК може перейти до наступного етапу процедури і після того звернутись до Суду ЄС.

Дискримінація ЛГБТІК-спільноти в Угорщині

15 червня парламент Угорщини прийняв закон, що обмежує право молоді на отримання інформації про гомосексуальність і транссексуальність. Цим законом заборонено поширювати серед неповнолітніх книги, фільми та інші носії інформації з будь-яким вмістом, що зображує чи "пропагує" гомосексуальність або зміну статі.

Законом також заборонені всі види реклами, в яких присутні гомосексуальні або трансгендерні люди.

Закон викликав великі суперечки, але угорський прем’єр Віктор Орбан аргументував його прийняття прагненням захистити право дітей на отриману при народженні гендерну ідентичність. Він запевнив, що документ "не спрямований проти гомосексуалів", а лише дає батькам "ексклюзивне право на статеве виховання їхніх дітей".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?