Це питання виживання — українців попередили про нові проблеми з водою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це питання виживання — українців попередили про нові проблеми з водою

Це питання виживання — українців попередили про нові проблеми з водою
Джерело:  online.ua

Очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час Форуму з екології та сталого розвитку, що проходив в Києві, офіційно попередила, що Україна вже за декілька десятків років може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води.

Джерело:   Державна служба  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Експерти попереджають, що Україні загрожує брак питної води

Як стверджує Владислава Магалецька,зараз в нашій країні діють застарілі вимоги до якості води, які, що важливо розуміти, більшість постачальників взагалі ігнорують.

Чиновниця звернула увагу на те, що в Україні сьогодні діють "Державні санітарні норми та правила "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною", у яких загалом відсутні 23 показники безпечності та якості питної води, які можна знайти у відповідних директивах Європейського Союзу.

Окрім того, наголошується, що в чинному законодавстві відсутні норми контролю показників броматів, акриламіду, багатоядерних ароматичних вуглеводнів, вінілхлориду, епіхлоргідрину, електричної провідності тощо.

За словами чиновниці, з поточного року нормативи для 4-х показників (акриламід, вінілхлорид, епіхлоргідрин, хлорати) у Європі у 100 разів жорсткіші, ніж в Україні.

"Наші норми потребують якнайшвидшої модернізації із використанням досвіду Європейського Союзу. Держпродспоживслужба підтримує адаптацію українського законодавства до європейських норм. Сьогодні почали прийматися рішення, які дозволять покращити ситуацію – це обмеження використання фосфатів у миючих засобах та деяких пестицидів – це, приміром, хлорпірифос. Однак, нам потрібно більш активно впроваджувати у себе європейські норми. Це не питання євроінтеграції, це питання виживання", - наголосила Владислава Магалецька.

Читайте також:

  • В Іспанії створили пристрій для перетворення повітря на питну воду

  • У ГТС України викрили зухвалий обман Росії з газом для Європи

  • Ціна на газ стрибнула вгору через брехню Газпрому

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?