В Іспанії створили пристрій для перетворення повітря на питну воду
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Іспанії створили пристрій для перетворення повітря на питну воду

В Іспанії створили пристрій для перетворення повітря на питну воду
Джерело:  online.ua

Іспанський інженер Енріке Вейга створив інноваційний апарат, який може перетворювати повітря на питну воду. Таким чином 82-річний винахідник прагне зробити свій внесок в забезпечення водою посушливих регіонів планети і таборів біженців.

Джерело: Business insider.

"Наша ідея полягає не тільки в тому, щоб створити пристрій, який буде ефективним, але і в тому, що це буде корисно для людей, яким доводиться йти пішки кілометри, щоб отримати воду або копати колодязі", - зазначив Вейга.

Енріке Вейга винайшов екстрактор питної води ще у 1990-х роках для боротьби з посухою на півдні Іспанії. Однак перша розробка інженера не витримувала температури 40ºC й могла функціонувати лише при вологості нижче 8%.

Як працює пристрій

Апарат винахідника охолоджує повітря до точки конденсації й збирає отриману воду. Принцип його дії аналогічний до системи у кондиціонерах. Винахід новатора є доволі ефективним, особливо для країн з спекотним кліматом.

Машина може виробляти від 50 до 75 літрів води на день, а більші версії – до 5 000 літрів.

Апарат досить компактний, тож його легко транспортувати. Пристрій може працювати в екстремальних умовах – при температурі до 40ºC і вологості від 10% до 15%.

Компанія винахідника Aquaer вже отримала замовлення на виробництво пристроїв. Вейга заснував некомерційну організацію Water Inception, щоб доставляти пристрій у регіони, де це вкрай необхідно. Завдяки винаходу питну воду вже отримують у деяких районах Намібії і у таборі для біженців в Лівані.

Читайте також:

  • Microsoft випустила Windows 11 — як її завантажити.

  • Samsung розробила технологію 3D-чіпа, здатного умістити мозок.

  • Колаборація Facebook і Ray-Ban: компанії представили "розумні" окуляри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?