Колаборація Facebook і Ray-Ban: компанії представили "розумні" окуляри
Категорія
Технології
Дата публікації

Колаборація Facebook і Ray-Ban: компанії представили "розумні" окуляри

Колаборація Facebook і Ray-Ban: компанії представили "розумні" окуляри
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома компанія Facebook разом з EssilorLuxottica і Ray-Ban представили "розумні" окуляри, які отримали назву Ray-Ban Stories.

Джерело:  The Verge

Що відомо про розумні окуляри Ray-Ban Stories

Варто звернути увагу на те, що зовні вони схожі на звичайні сонцезахисні окуляри, однак в які встановили електроніку та дуже багато датчиків.

Фото — Verge

Окрім того, наголошується, що по краях від лінз розробники вбудували дві 5-мегапіксельні камери для фото і відео. Представники компаній наголошують,що вбудованої пам'яті в окулярах вистачить на 500 фото або 30 відео тривалістю 30 секунд.

Фото — Verge

Якщо ви вирішили розпочати запис, є два варіанти: або натиснути кнопку на дужці або вимовити голосову команду "Ей, Facebook, зроби фото". На оправі також розмістили світлодіод, який буде сигналізувати про старт запису.

"Окуляри синхронізуються зі смартфоном через спеціальне програмне забезпечення від Facebook. Так користувач зможе взаємодіяти з записаним матеріалом. Крім цього в дужки окулярів вбудовані динаміки й мікрофони. Таким чином можна слухати музику, а також приймати телефонні дзвінки. Управління здійснюється за допомогою сенсорної панелі в дужці. Також на окулярах є ще один світлодіодний індикатор на внутрішній стороні, який показує рівень заряду та іншу інформацію", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не звернути увагу на те, що в комплекті з окулярами йде кейс, який дає можливість зарядити окуляри три рази. Одного заряду акумулятора вистачає на 6 годин роботи, а повна зарядка триває 1 годину.

За словами представників компаній-розробників, наразі Ray-Ban Stories єможливість придбати в трьох варіантах оправи, а також чотирьох кольорах і з шістьма різновидами лінз. Загалом будуть достуані аж 20 варіантів дизайну.

"Окуляри доступні для покупки на сайті Ray-Ban, а також в магазинах бренду в США, Австралії, Канаді, Ірландії, Італії та Великої Британії. В Україні офіційно їх поки що не купити. Стартова ціна за окуляри від 299 до 379 доларів (7 988-10 129 гривень). А якщо потрібно встановити лінзи для зору, то ціна зростає вдвічі", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?