Це суперпроблема. Лінкявічюс публічно висміяв Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Це суперпроблема. Лінкявічюс публічно висміяв Росію

Це суперпроблема. Лінкявічюс публічно висміяв Росію
Джерело:  online.ua

Колишній очільник Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс звернув увагу на те, що Російська Федерація уже втратила статус наддержави та перетворилася на "суперпроблему" для міжнародної спільноти. Окрім того, дипломат наголосив, що РФ робить усе можливе, щоб вкрасти історичну ідентичність України.

Джерело: Твіттер-сторінка Лінаса Лінкявічюса

Лінкявічюс заявив, що Росія перетворилася на "суперпроблему"

Київ передував Москві, але Росія постійно краде Україну. Прагнучи вкрасти історичну ідентичність, вкрала заслугу за перемогу у Другій світовій війні, вкрала місце в РБ ООН, а тепер краде територію. Це не суперддержава, це суперпроблема, - йдеться в заяві ексглави МЗС Литви.

Україна уже працює над виключення Росії з ООН

Не можна також не згадати про те, що 26 грудня 2022 року Міністерство закордонних справ України офіційно повідомило держави-члени ООН про початок системної кампанії із позбавлення Росії статусу постійного члена Ради Безпеки.

Росія хибно вважає питання врегульованим, посилаючись на те, що вже з 24 грудня 1991 року, а в публічній площині – з 31 грудня 1991 року в Радбезі ООН з'явилася табличка з її назвою. Насправді, відповідно до Статуту ООН для цього не було і досі немає жодних легітимних підстав, - зазначають українські дипломати.

Наразі команда глави МЗС України Дмитра Кулеби активно продовжує працювати над тим, щоб мобілізувати однодумців і просувати цю ідею на міжнародній арені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?