ЦГЗ оприлюднив прогноз про нову хвилю коронавірусу — цього разу штаму Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦГЗ оприлюднив прогноз про нову хвилю коронавірусу — цього разу штаму Дельта

ЦГЗ оприлюднив прогноз про нову хвилю коронавірусу — цього разу штаму Дельта
Джерело:  online.ua

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я виступив у п’ятницю, 25 червня, з прогнозом щодо нової хвилі захворюваності на коронавірус, однак цього разу через небезпечний штам “Дельта”.

Джерело: гендиректор ЦГЗ Роман Родина

Відповідні тези він навів в інтерв’ю з медичною експерткою ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою. За словами посадовця, причиною спалаху традиційно може стати недотримання населенням карантинних обмежень.

“Якщо аналізувати динаміку хвиль, то спалахи будуть приблизно через 4-5 місяців. Ми очікуємо, в принципі, підйом восени, з вересня-жовтня. Тому що є аналітика Центру громадського здоров’я, і ми бачимо, що кожної осені є підйом коронавірусу”, - пояснив Родина.

Він звернув увагу на перш за все ігнорування серед людей карантину в умовах “зеленої зони” адаптивного карантину. Саме від того, наскільки щільним буде дотримання заходів, залежатиме швидкість поширення коронавірусу нового штаму.

Що відомо про штам Дельта

Ця мутація коронавірусу, яку вперше виявили в Індії, оцінена як в 1,6 раза заразніша за “Альфу”, що походить з Великої Британії. За попередніми висновками “Дельта” здатна провокувати госпіталізації удвічі частіше та у півтора раза більше випадків призводять до реанімації хворих.

Повноцінним захистом від нового штаму є виключно вакцинація.

Станом на 23 червня у Всесвітній організації охорони здоров’я оголосили, що випадки “Дельти” зареєстрували на території 92 країн світу. Штам влаштував навесні 2021 року колапс в Індії, де через надзвичайну кількість випадків (до кількох сотень тисяч на добу) була порушена робота медичної системи.

Штам Дельта плюс

Також в Індії остаточно підтвердили виявлення нового штаму коронавірусу, який почав ширитися країною після хвилі захворюваності, спричиненої штамом “Дельта”.

У Міністерстві охорони здоров’я Індії підтвердили, новий штам AY.1 з більшою легкістю поширюється, йому легше приєднатися до інших клітин у легенях, він потенційно може витримати боротьбу з моноклональними антитілами, а також потужне вливання антитіл для штучної нейтралізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?