Ціна біткоїна та альткоїнів невпинно падає — відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна біткоїна та альткоїнів невпинно падає — відома причина

Ціна біткоїна та альткоїнів невпинно падає — відома причина
Джерело:  online.ua

На ринку криптовалют знову почалася паніка, оскілька головна цифрова монета – біткоїн – обвалилася до найнижчого рівня за понад 5 місяців. Падіння ціни BTC традиційно спровокувало й обвал інших альткоїнів. Іноземні аналітики уже знайшли відповідь на запитання, що ж насправді відбувається.

Джерело: Yahoo! Finance

Аналітики пояснили, чому криптовалюта знову падає в ціні

За словами експертів, фінансові ринки знову охопила хвиля неприязні ризику. Вони звертають увагу на те, що актуальна капіталізація крипторинку становить 1,84 трильйона доларів - це підтверджують дані СoinMarketCap.

Що важливо розуміти, головна криптовалюта подешевшала відразу на 7,4% до 38 261 долара за монету. Окрім того, наголошується, що ціна другої за популярністю криптовалюти у світі – Ethereum – впала нижче 3 тисяч доларів за штуку.

Згідно з даними CoinMarketCap, вартість цифрових токенів в цілому знизилася приблизно на 1 трильйон доларів з піка в листопаді 2021 році. Як уже згадувалося раніше, тоді капіталізація ринку криптовалют досягла 3 трильйонів доларів. Також впали в ціні й інші цифрові монети, зокрема: Binance Coin, Cardano, Solana.

Біткоїн і ширший ринок криптовалют залишаються підвладними примхам макрозмінних, – наголошують стратеги Fundstrat Digital Asset Research.

Варто звернути увагу на те, що цифрові гроші стали символом відступу спекулятивних інвестицій, спричиненого перспективою жорсткішої монетарної політики у США. Цілком можливо, що цей спад біткоїна стався через перерву - про це свідчать дані тижневого Індексу відносної сили.

Фото — unsplash.com

Індекс відносної сили - це технічний показник, який використовується при аналізі фінансових ринків. Його використовують з метою визначення поточної та історичної сили чи слабкості акції чи ринку на основі цін закриття за останній торговий період.

Нагадаємо, що максимальна вартість біткоїна сягала 69 тисяч доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?