У PayPal заговорили про запуск власної криптовалюти
Категорія
Економіка
Дата публікації

У PayPal заговорили про запуск власної криптовалюти

У PayPal заговорили про запуск власної криптовалюти
Джерело:  online.ua

Керівництво відомої американської компанії PayPal наразі активно розглядає можливість запуску власної криптовалюти, прив’язаної до долара.

Джерело:  Bloomberg

PayPal може створити власну криптовалюту - що відомо

Про це першим заявив розробник Стів Мозер, якому вдалося виявити код та логотип криптовалюти PayPal у застосунку для iPhone.

Після цього представники компанії офіційно підтвердили, що справді аналізують можливість запуску власного стейблкоїна – криптовалюти, ціна якої прив’язана до реальних активів. За попередніми даними, стейблкоїн мають намір прив’язати до долара США.

Дані про розробку потрапили у застосунок в результаті внутрішнього хакатону, як згодом розповіла прессекретарка компанії. Впродовж такого заходу інженери розробляють нові продукти, які, можливо, ніколи не побачать офіційного запуску, - йдеться в повідомленні.

Фото — unsplash.com

Що важливо розуміти, нещодавно віцепрезидент з цифрових валюти Фернандес да Понте звернув увагу на те, що компанія "ще не бачила стейблкоїну, спеціально створеного для платежів".

Як стверджує бізнесмен, для використання PayPal стейблкоїн повинен підтримувати великий масштаб платежів та мати високий рівень безпеки.

Потрібна ясність щодо регулювання, нормативної бази та типу ліцензій, які необхідні в цій царині, – підкреслив Фернандес да Понте.

Як уже згадувалося раніше, PayPal Holdings Inc 23 серпня повідомив, що дозволить клієнтам у Великобританії купувати, продавати та утримувати біткоїни та інші криптовалюти.

Що важливо знати про PayPal

PayPal — міжнародна електронна платіжна система, яка надає послуги в транскордонному режимі будь-якій людині у світі, в якої є банківська карта. Компанія пропонує послуги з оплати та грошових переказів через Інтернет та через смартфон. ПейПал має понад 246 мільйонів активних рахунків на 203 ринках та у 56 валютах по всьому світі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?