Ціна нафти Brent оновила ще один трирічний максимум
Категорія
Світ
Дата публікації

Ціна нафти Brent оновила ще один трирічний максимум

Ціна нафти Brent оновила ще один трирічний максимум
Джерело:  online.ua

28 вересня офіційно стало відомо, що вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent перевищила позначку в 80 доларів. Варто звернути увагу на те, ціна продовжує рости на тлі оптимістичних прогнозів від аналітиків і трейдерів.

Джерело:  Bloomberg

Ціна нафти Brent продовжує невпинно рости

"Cтаном на ранок 28 вересня Brent подорожчала до 80,12 дол за барель (+2,6%) - останній раз Brent коштувала дорожче 80 дол за барель у жовтні 2018 року. Вартість нафти марки WTI також досягла максимальної позначки з липня цього року в 76,51 дол за барель. Керівник відділу досліджень сировинних товарів Goldman Sachs Джефф Каррі минулого тижня не виключив, що нафта подорожчає до 90 дол у випадку холодної зими в Північній півкулі", - йдеться в повідомленні.

За словами головного стратега JTD Energy Services Pte Джона Дрісколла, ціна буде продовжувати рухватися вгору, оскільки цьому сприяє значне відновлення попиту. Саме тому він переконаний, що пік ціни ще попереду.

Окрім того, наголошується, що інвестори на нафтовому ринку згодні з прогнозом Дрісколла й налаштовані позитивно.

"Високі ціни на газ змушують перейти до споживання нафти, тому попит на нафту може вирости ще на 0,5 млн барелів на день", - озвучив свою думку з цього приводу представник Commonwealth Bank Вівек Дхар.

Він також звернув увагу на те, що у разі холодної зими і з урахуванням "досить консервативного" нарощування видобутку країнами ОПЕК + ціни на енергоносії продовжать зростати.

Як відомо, 9 березня 2020 року світовий ринок нафти сколихнув "чорний понеділок" — найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни у Перській затоці. Ця подія спровокувала ще декілька обвалів цін — на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію у найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.

12 квітня 2020 року члени ОПЕК+ вирішили скоротити видобуток нафти в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?