Ціна нафти Brent оновила трьохрічний максимум
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна нафти Brent оновила трьохрічний максимум

Ціна нафти Brent оновила трьохрічний максимум
Джерело:  online.ua

24 вересня офіційно стало відомо, що вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent сягнула 78,1 дол за барель, таким чином оновивши максимум 2018 року - 78 дол за барель. 

Джерело: дані торгів на лондонській біржі ICE Futures

Марка нафти Brent подорожчала до рівня жовтня 2018 року

"Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на цей час торгувались на максимальному за 10 тижнів рівні 74,14 дол за барель, що на 0,84 дол (1,15%) вище за їх вартість за підсумками попередніх торгів", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що декілька днів були опубліковані дані про зниження запасів нафти в Штатах до мінімального рівня протягом останніх трьох років.

Як стверджують представники американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, число діючих бурових нафтових установок в США минулого тижня збільшилася на 10 одиниць, до 421 установки. Станом на 25 вересня 2021 року число діючих установок на 238 більше, ніж роком раніше.

Що важливо розуміти, ще 18 липня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК+) вирішила підтримати обмеження видобутку нафти до 31 грудня 2022 року. З серпня видобуток збільшили на 400 барелів на добу - до поступового скасування обмежень видобутку (наразі 5,8 млн барелів на добу), до кінця вересня 2022 року.

Як відомо, 9 березня 2020 року світовий ринок нафти сколихнув "чорний понеділок" - найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни у Перській затоці. Ця подія спровокувала ще декілька обвалів цін - на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію у найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.

12 квітня 2020 року члени ОПЕК+ вирішили скоротити видобуток нафти в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?