Ціни на газ: іноземні експерт вразили прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на газ: іноземні експерт вразили прогнозом

Ціни на газ: іноземні експерт вразили прогнозом
Джерело:  online.ua

Іноземні експерти повідомляють, що вартість газу в Європі впала до десятирічного мінімуму і буде продовжувати знижуватися, передає ONLINE.UA з посиланням на "Bloomberg".

За словами аналітиків, газ дешевшає, оскільки пропозиція продовжує перевищувати попит. На кінець серпня запаси в сховищах у Північно-Західній Європі, Італії та Австрії досягли 62,3 млрд кубометрів. Заповнення сховищ становить 94%.

"У Нідерландах ціна на газ намагається відновитися після літнього падіння нижче 10 євро за мегават-годину. Опитані агентством експерти припускають, що ціни в країні восени можуть впасти ще як мінімум на 20%.За словами трейдера з голландської енергетичної компанії PZEM, виробники будуть змушені видобувати менше газу, якщо ціни впадуть нижче за певну позначку. У той же час, великі постачальники, як Росія, намагаються наростити частку ринку", - йдеться в повідомленні.

 Представники "Газпрому" кажуть, що експорт газу в ЄС скоротиться до 192 млрд кубометрів - це на 4,5% нижче, ніж у рекордному 2018 році. При цьому середня вартість газу впаде на 13% порівняно з минулим роком, очікують у російській компанії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представники України, Польщі та Сполучених Штатів Америки уклали угоду про безпеку поставок газу. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?