Ціни на пшеницю зростають через напруженість у Чорному морі — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на пшеницю зростають через напруженість у Чорному морі — Bloomberg

Ціни на пшеницю зростають через напруженість у Чорному морі — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Ціни на пшеницю здійснили найбільший стрибок за останні 6 місяців. Це сталося через заяви Москви про атаку Кремля безпілотниками і напруженість, яка виникла через це.

Джерело: Bloomberg

Ціни на пшеницю зросли через ситуацію в Чорному морі

Повідомляється, що ціни на пшеницю продовжили свій найбільший стрибок за шість місяців через “ескалацію напруженості” в Чорному морі після того, як Москва заявила, що вона збила пару безпілотників, які атакували Кремль.

За даними аналітиків, атака сталася напередодні майбутнього безпекового коридору, який дозволяє Україні експортувати врожай через Чорне море.

Згідно з повідомленнями турецьких ЗМІ, заступники міністрів оборони Туреччини, Росії та України 5 травня мають обговорити продовження угоди, на закінченні якої Москва наполягає 18 травня.

За повідомленням, майже 30 млн тонн зернових було відправлено на світовий ринок з липня, причому Китай є основним пунктом призначення, за яким йдуть Іспанія та Туреччина.

Поставки кукурудзи становлять близько половини вантажів, а пшениці – близько чверті.

Атаки на Кремль стали вагомим приводом, щоб спровокувати купівлю на ринку пшениці, де фінансові менеджери створили найбільшу чисту коротку позицію за понад п’ять років.

Ціни впали до дворічного мінімуму через сприятливі перспективи врожаю в північній півкулі, де вирощується більша частина пшениці в світі.

Україна заарештувала 5 суден РФ з награбованим зерном

Повідомляється, що за клопотанням прокуратури АР Крим, за вивезення награбованого українського зерна через півострів на 5 російських суден накладено арешти.

Кожне з суден причетне до перевезення через окупований півострів награбованого українського збіжжя:
Судна “Вера”, “Волго-дон 5043 та 205”, а також “Волго-балт 188 й 106” під російськими прапорами здійснювали систематичні незаконні заходи до закритого морського торговельного порту у Криму.

Росіяни переправляли викрадене українське зерно до третіх країн та використовували Крим, як “логістичний хаб”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?