Цинічний процес. У Росії за "тероризм" судять військовополонених азовців
Категорія
Світ
Дата публікації

Цинічний процес. У Росії за "тероризм" судять військовополонених азовців

Цинічний процес. У Росії за "тероризм" судять військовополонених азовців
Джерело:  online.ua

У російському Ростові-на-Дону 27 вересня судять за "тероризм та насильницьке захоплення влади" військовополонених азовців. Судді вимагають довічного ув'язнення.

Джерело: Андрющенко Time

У Росії судять військовополонених азовців

27 вересня у Ростові-на-Дону розпочалося нове судилище над 24 захисниками Маріуполя з полку "Азов". Росіяни хочуть ув’язнити їх довічно

Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Прямо зараз в Ростові-на-Дону розпочато нове судилище над нашими Героями Маріуполя з полку "Азов". 24 Героя росіяни будуть засуджувати по пожиттємвого ув’язнення лише за те, що вони боронили свою (нашу) країну, – написав Андрющенко.

Зазначається, що українцям інкримінують ст. 278 ("Насильницьке захоплення влади") й ст. 205.5 ("Участь у терористичній організації") КК Росії.

Ще раз. Громадянам України країна-окупант інкримінує захоплення влади в Україні. Якщо був якийсь більший цинізм до цього, то тут остаточне дно. Це пряма та відверта відповідь путінського трусливого режиму на розпочати слухання в Гаагському міжнародному кримінальному суді, де сьогодні опитували викрадених з Маріуполя дітей, яких вдалось повернути, – додав Андрющенко.

"Суд" над українськими полоненими, які перебували на "Азовсталі", розпочався ще 15 червня. Тоді з 24 звинувачених двоє були повернені додому під час обмінів. Загалом 22 військовополонених залишилися на суді, з них вісім – кухарі-жінки.

Полон військових з Азовсталі

Маріуполь опинився в оточенні 2 березня 2022 року, коли російські війська підійшли до нього з півдня та почали просування уздовж Азовського узбережжя. Росія захопила місто 20 травня 2022 року – після тривалої важкої оборони міста.

16 травня 2022 року з Азовсталі у Маріуполі евакуювали військовослужбовців в тимчасово окуповані Новоазовськ та Оленівку.

29 липня росіяни обстріляли з артилерії в'язницю у Оленівці. 2 серпня американські експерти підтвердили, що українських військовополонених в Оленівці підірвали росіяни.

16 серпня 2023 року в окупованому Донецьку на підконтрольний РФ території суд "засудив" військовополоненого азовця з Волині Андрія Богдана до 25 років колонії суворого режиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?