ЦРУ розпочало кампанію з вербування російських шпигунів — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦРУ розпочало кампанію з вербування російських шпигунів — відео

ЦРУ розпочало кампанію з вербування російських шпигунів — відео
Джерело:  online.ua

Центральне розвідувальне управління США опублікувало відео, яка має переконати росіян, незадоволених війною в Україні та життям у Росії, поділитися своїми секретами.

Джерело: CNN

ЦРУ намагається завербувати росіян

ЦРУ також створило канал в Telegram, де опублікувало нове відео з інструкціями, як анонімно та безпечно зв’язатися з ЦРУ.

Відео також опубліковано в інших соціальних медіа-платформах, включаючи YouTube, Twitter, Instagram і Facebook.

Співробітники ЦРУ, які беруть участь у проекті, заявили, що вторгнення Росії в Україну створило історичну можливість, «щоб росіяни прийшли до нас і надали інформацію, яка потрібна Сполученим Штатам».

Після початку вторгнення РФ в Україну ЦРУ вже проводила кампанію з вербування, яка, за словами офіційних осіб, була успішною і «встановила контакт».

За словами одного чиновника, ЦРУ сподіваються, що росіяни, які працюють у делікатних сферах і мають доступ до цінної інформації, почують такий месседж: «Ми розуміємо вас, можливо, краще, ніж ви думаєте». Такими сферами є кібербезпека, технології, фінанси, військові та дипломатія.

Ми хотіли донести до росіян їхньою мовою, що ми знаємо, через що вони проходять, — додав чиновник.

Анонімний посадовець наполягав, що відео «зовсім» не має на меті розпалювати хвилювання серед широких верств населення, у яких президент Росії Володимир Путін все ще користується високим рівнем підтримки. Відео скоріше націлене на осіб, які можуть мати протилежні думки.

Відео ЦРУ апелює до патріотизму росіян

У відео не згадується Путін чи навіть війна в Україні, частково тому, що це було б «зайвим», а також тому, що воно спирається на «позачасові» теми, які давно переконували незадоволених росіян звернутися до ЦРУ.

На думку ЦРУ, росіяни проходять через сумніви, відсутність мети та пригнічення. Це могло б змусити їх перейти на бік США.

Відео звертається до почуття патріотизму та обігрує російську культуру, цитуючи рядки Льва Толстого та Достоєвського.

Цільовою аудироєю відео є тисячі або десятки тисяч росіян, які, на думку ЦРУ, можуть мати цінну інформацію, якою можуть поділитися.

Якби попередня спроба була невдалою, ми б не намагалися зробити подібну спробу, — сказав один чиновник, відмовившись повідомити будь-які подробиці про те, яких і скільки інформаторів їм вдалося завербувати за останні 15 місяців.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?