Цукерберг розглядає варіант повного закриття Facebook та Instagram у Європі
Категорія
Технології
Дата публікації

Цукерберг розглядає варіант повного закриття Facebook та Instagram у Європі

Цукерберг розглядає варіант повного закриття Facebook та Instagram у Європі
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що компанія Марка Цукерберга Meta може закрити Facebook та Instagram у Європі. За словами інсайдерів, це станеться, якщо вона не отримає права зберігати й обробляти дані європейських користувачів на серверах у США.

Джерело: City A.M.

Цукерберг може повністю закрити Facebook та Instagram у Європі

Як стверджують анонімні джерела видання, поки Meta використовує так звані угоди Privacy Shield, проте незабаром вони втратять чинність. Як відомо, Privacy Shiel раніше були правовою основою для компанії, яка дозволяла здійснювати діяльність Facebook та Instagram у Європі. Проте два роки тому цей договір анулював Європейський суд у зв'язку із порушенням захисту даних.

Відтоді ЄС і США підкреслювали, що працюють над новою або оновленою версією договору. Якими будуть її правила наразі невідомо. Тому, природно, компанія хвилюється з цього приводу. Джерело зазначає, що для Meta трансатлантична передача даних є ключовим питанням. Обмін даними між країнами та регіонами має вирішальне значення для надання послуг і таргетованої реклами, - йдеться в повідомленні.

Команда Марка Цукерберга уже попередила Комісію з цінних паперів та бірж США про те, що Facebook та Instagram не зможуть працювати в Європі, якщо компанії не дозволять використовувати поточні Угоди "або альтернативи.

Бізнесу потрібні чіткі глобальні правила, підкріплені суворим верховенством закону, для захисту трансатлантичних потоків даних в довгостроковій перспективі, – виступив з коментарем з цього приводу Нік Клегг, який є віцепрезидентом Meta з глобальних зв'язків і комунікацій.

Не можна також не згадати про те, що Meta також використовує так звані Стандартні договірні положення в якості основної правової підстави для обробки даних від європейських користувачів на американських серверах.

Читайте також:

  • Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook

  • Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?