Цукерберг втратив шалену суму через глобальний збій у Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

Цукерберг втратив шалену суму через глобальний збій у Facebook

Цукерберг втратив шалену суму через глобальний збій у Facebook
Джерело:  online.ua

Довіра інвесторів до Facebook трохи ослабла в понеділок на тлі триваючого політичного тиску і досить тривалого, 7-годинного відключення додатків компанії. В результаті збою акції впали на 4,8% і позбавили мільярдів доларів генерального директора Марка Цукерберга.

Джерело: Forbes

Статок Цукерберга зменшився на 5,9 мільярда доларів до 117 мільярдів доларів.(Тепер він шостий у списку найбагатших людей в світі. Статок головного фахівця з реклами Шеріл Сендберг впав до 1,9 мільярда доларів.

Незвично довге відключення платформи Instagram і WhatsApp стало помилкою, яка, ймовірно, коштувала компанії десятків мільйонів доларів доходу. В останньому кварталі стратегія компанії приносила близько 330 мільйонів доларів в день продажів.

Facebook востаннє постраждав від подібного в 2019 році, коли мережу відключилася на 14 годин. Десятьма роками раніше, в 2008 році, відключення тривало протягом одного дня.

Відключення цього понеділка заторкнуло і внутрішні системи Facebook, через що співробітники не змогли отримати доступ до електронної пошти, внутрішної системи обміну повідомленнями, відомої як Workplace, і навіть, як повідомляється, до деяких дверей в штаб-квартирі компанії.

Інше питання, яке хвилює Facebook, - це слухання в Конгресі у вівторок, на яких колишня співробітниця компанії Френсіс Хауген дасть свідчення про своє рішення стати інформатором і передати внутрішні дані в Wall Street Journal. Вчора ввечері в 60-хвилинному інтерв'ю вона розкритикувала Facebook за те, що він «ставить прибуток вище людських інтересів» і не забезпечує захист від дезінформації після президентських виборів 2020 року.

Що відомо про масштабний збій у Facebook

  • Орієнтовно о 18:30 – 19 годині за Києвом трапився збій у роботі соцмереж Facebook та Instagram.

  • Аналогічна ситуація у мессенджері WhatsApp.

  • Згодом з перебоями працювали TikTok, а також Netflix, Twitter та Google. Причини та терміни усунення проблем досі невідомі.

  • Через понад 6 годин збою, орієнтовно о 1 годині ночі 5 жовтня Facebook, WhatsApp та Instagram почали відновлювати роботу.

  • Збій уже назвали найбільшим в історії роботи сервісу. За даними Downdetector, на роботу соцмережі (точніше, на її відсутність) поскаржилися 10,6 мільйона людей з усього світу.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?