Цзіньпін закликав створити "надійний бар'єр безпеки" в Китаї
Категорія
Світ
Дата публікації

Цзіньпін закликав створити "надійний бар'єр безпеки" в Китаї

Цзіньпін закликав створити "надійний бар'єр безпеки" в Китаї
Джерело:  online.ua

Президент КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай має побудувати "надійний бар'єр безпекиЙ навколо свого Інтернету під контролем правлячої Комуністичної партії.

Джерело: Reuters

Цзіньпін закликав створити "надійний бар'єр безпеки" навколо китайського інтернету

Ми повинні дотримуватися партійного управління Інтернетом і принципу, згідно з яким Інтернет повинен працювати на благо людей, - сказав Сі, звертаючись до офіційних осіб на дводенній нараді з питань кібербезпеки в Пекіні.

 У 2015 році в Китаї було ухвалено закон про національну безпеку, в якому розширено регулювання у сфері кіберпростору. Через рік там ухвалили закон про перевірку безпеки та зберігання даних на серверах у Китаї. 2021 року посилено регулювання критичної інформаційної інфраструктури.

Цього року китайські депутати розширили визначення шпигунства у законодавстві та заборонили передачу інформації, пов'язаної з національною безпекою.
У квітні американська консалтингова компанія Bain & Co повідомила, що поліція відвідала її офіс у Шанхаї та допитала деяких співробітників. Згідно з неназваними джерелами, поліція також забрала комп'ютери та телефони.
Минулого року регулюючі органи заборонили найбільшому в Китаї постачальнику фінансових даних Wind Information Co надання певних даних офшорним користувачам.
У 2021 році влада почала розслідування в галузі кібербезпеки щодо гіганта Didi Global, що надає послуги з організації поїздок на автомобілі, через два дні після того, як він вийшов на біржу в США.

Сі вже закликав до посилення бойової готовності Китаю

Раніше цього року Сі Цзіньпін у своїх коментарях після того, як отримав третій президентський термін, закликав Китай посилити свою здатність захищати національну безпеку та перетворити свою армію на «Велику сталеву стіну».

Тоді він сказав, що на Тайвані, який Китай вважає своїм, Китай повинен протистояти діяльності, що підтримує незалежність, сепаратизму та втручанню зовнішніх сил.

Зокрема, Китай неодноразово закликав офіційних осіб США не вступати в контакти з тайванськими лідерами, вважаючи це підтримкою бажання Тайваню до незалежності.

У серпні 2022 року після візиту тодішнього спікера Палати представників Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань Китай влаштував військові навчання навколо острова та провів бойові стрільби в регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?