Туреччина поставить Україні велику партію великокаліберних кулеметів — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина поставить Україні велику партію великокаліберних кулеметів — ЗМІ

Україна отримає великокаліберні кулемети
Джерело:  Middle East Eye

Україна повинна отримати від турецького виробника зброї сотні великокаліберних кулеметів Canik M2. Ще у березні цього року підписано одразу кілька контрактів.

ЗСУ отримає партію великокаліберних кулеметів

Встановлені на пікапах Nissan турецькі кулемети можуть використовувати сили ППО для боротьби з дронами-камікадзе.

Україна повинна отримати від турецького виробника зброї сотні великокаліберних кулеметів Canik M2, які можуть використовуватись наземними військами або встановлюватись на бронетехніку.

Про це повідомляє видання Middle East Eye з посиланням на власні джерела.

У виданні нагадали, що у березні цього року Київ підписав одразу кілька контрактів із турецьким приватним виробником зброї Canik, внаслідок чого ЗСУ вже отримали понад 600 кулеметів. Джерело повідомляє, що це постачання продовжиться.

Ціна кожного кулемета складає 15-20 тисяч доларів. Це означає, що вартість вже одержаної зброї перевищує 10 млн доларів.

У серпні військовий блог Armourer Bench проаналізував загальнодоступні фотографії з фронту та виявив кілька Canik M2, встановлених на пікапах Nissan для боротьби з дронами-камікадзе.

Такими кулеметами також можуть обладнати турецькі бронеавтомобілі BMC Kirpi, отримані минулого року. За неофіційними оцінками, ЗСУ мають на озброєнні понад 200 таких машин.

Туреччина допомагає Україні

Туреччина від початку війни озброювала Україну безпілотниками, ракетами з лазерним наведенням, захисним спорядженням та бронетехнікою. Також після виходу Росії із зернової угоди стало відомо, що Анкара вперше вирішила поставити Києву гусеничні самохідно-артилерійські установки ( САУ) T-155 Firtina.

Нагадаємо, у червні 2023 року президент України Володимир Зеленський наголосив, що очікує від Туреччини більше зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?