Туреччина заявила про домовленність з Україною щодо закупівлі зерна за зниженими цінами
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина заявила про домовленність з Україною щодо закупівлі зерна за зниженими цінами

Туреччина заявила про домовленність з Україною щодо закупівлі зерна за зниженими цінами
Джерело:  online.ua

  Міністр сільського та лісового господарства Туреччини Вахіт Кірішчі заявив про домовленість з Україною щодо закупівлі зерна зі знижкою понад 25%.

Джерело:   Yeni Safak

Туреччина готова купувати українське зерно за зниженими цінами 

При цьому офіційна Анкара докладає дипломатичні зусилля для розблокування українських портів та створення шляхів для вивезення українського зерна.

З Україною досягнуто домовленості про закупівлю зернових з більш ніж 25% знижкою. Проте вони стикаються з дилемою в питаннях безпеки та експорту продукції і хочуть, щоб Туреччина виступила арбітром у цьому процесі. І Росія, і Україна нам довіряють, - зазначив Кірішчі. 

За його словами, у Туреччині цього тижня відбудуться дві важливі зустрічі, присвячені постачанню на світові ринки українського зерна.

Так, одна з них відбудеться у Стамбулі за участю представників України, Туреччини, РФ та ООН, присвячена створенню центру спостереження за перевезенням морем українського зерна, а питання створення "зернового коридору" у середу в Анкарі обговорюватиметься із главою російського МЗС Сергієм Лавровим.

Між тим очільник Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що Кремль вдається до шантажу усього світу замість вирішення продовольчої кризи.

Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

Президент Росії Володимир Путін заблокував постачання продовольства і агресивно використовує свою пропагандистську машину, щоб відокремитися від відповідальності або спотворити її, тому що сподівається, що світ поступиться йому і скасує санкції. Іншими словами, це просто шантаж, - зазначив Блінкен.

Він підкреслив, що Росія сприяє серйозному погіршенню ситуації з голодом за межами українських кордонів, зокрема в країнах Африки, навіть якщо вони знаходяться далеко від війни.

Держсекретар США закликав весь світ "терміново і разом дати відповідь на цю надзвичайну ситуацію".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?